0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Mesotherapie haar België

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van mesotherapie haar in België? Mesotherapie is een veelzijdige behandeling die gebruikt kan worden bij het verlichten van een breed scala aan problemen. De techniek is ontwikkeld in Frankrijk door Dr. Michel Pistor als behandeling van doofheid. Het is een behandeling die bestaat uit het voeden en stimuleren van onderhuidse weefsels en huidlagen. Mesotherapie België is een populaire cosmetische behandeltechniek om uiteenlopende problemen en aandoeningen op te lossen.

Toepassing mesotherapie België

Mesotherapie tegen haaruitval is zowel interessant als veelzijdig. Mesotherapie kan het lichaam ontgiften en ontdoen van overtollige afvalstoffen. Tegelijkertijd maakt het huid strakker en elastischer waardoor u er fris en jeugdig uitziet. Mesotherapie is ook geschikt als behandeling bij beginnend haarverlies. De therapie bestaat uit het toedienen van onderhuidse injecties, met zeer dunne naalden. De naalden maken het mogelijk om hoeveelheden van speciaal samengestelde vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren, plantenextracten en geneesmiddelen toe te dienen. Doordat de voedingsstoffen direct in het probleemgebied terecht komen, ziet u snel verbetering van de klachten. De eerste werking is bijna onmiddellijk.

Behandelgebieden mesotherapie tegen haaruitval

Mesotherapie is toepasbaar bij verschillende behandelgebieden, waaronder het gezicht, de nek, het decolleté, de handruggen, armen, rug, buik, flanken, dijen, de hoofdhuid en het haar.

 • Meso gezicht: Behandeling van fijne lijntjes en rimpels, verzakte wangen en acne littekens. Het traject bestaat uit gemiddeld vijf sessies met een interval van telkens 14 dagen.
 • Meso body: Behandeling voor het verwijderen van plaatselijke vetophopingen. Aanpakken van cellulitis en het verbeteren van de bloedsomloop.
  Het traject bestaat uit gemiddeld acht tot twaalf sessies met een tussenpose van 7 dagen.
 • Meso hair: Verminderen van haaruitval, verbeteren van droge hoofdhuid en het laten groeien van sterker haar.
  Het traject bestaat uit gemiddeld vier tot tien sessies, met een interval van twee tot drie weken.

Om de bereikte resultaten of effecten te behouden, adviseren cosmetisch artsen regelmatige nabehandelingen.

Oefentherapie

Cosmetisch artsen, maar ook huidtherapeuten gebruiken mesotherapie als oefentherapie voor een uitgebreid scala aandoeningen en lichamelijke problemen, waaronder:

 • Cellulitis
 • Vetzucht
 • Lymfatische en veneuze insufficiëntie
 • Kleine sporttrauma’s en motorische revalidatie
 • Diverse huidaandoeningen
 • Gezichtsverjonging en hydratatie van de huid
 • Herdefinitie van de gezichtscontouren
 • Verzachten van rimpels en lijntjes in het gezicht
 • Huidversteviging door het stimuleren van de collageenproductie
 • Egaliseren van huidpigmentatie
 • Stimuleren van de doorbloeding en microcirculatie
 • Opfrissen van de huid
 • Afremmen van haarverlies
 • Versterken van de haargroei

Mesotherapie is een niet-invasieve techniek, waarbij u geen lange voorbereidingstijd nodig heeft. Ook is er geen hersteltijd en is het mogelijk om uw dagelijkse bezigheden direct na een sessie te hervatten. Het risico op bijwerkingen en complicaties is klein. Vooraf komt u bij Dr. Nancy Anthone voor een consult waarin u onder meer praat over uw bekendheid met allergieën. Zodat de arts hier bij het samenstellen van de mesotherapie vloeistof rekening kan houden.

Cosmetische mesotherapie haar in België

Mesotherapie is vooral een esthetische behandeling die langdurige effecten heeft. De resultaten hangen af van de gebruikte ingrediënten. Ervaren cosmetisch artsen weten op welke manier een cocktail samengesteld wordt en gaan eerst met u in gesprek. Welke probleemgebieden wilt u laten behandelen? Hoe ziet de huid in het behandelgebied eruit? Dokter Anthone behandelt u met verdunde medicijnen en voedingsstoffen via enkele injecties in het probleemgebied. Meestal zijn 4 tot 10 sessies nodig om bevredigende resultaten te verkrijgen. Mesotherapie is te ondersteunen met aanvullende therapieën zoals lymfedrainage, bandages, hydro massage, heilzame pakkingen en laserbehandelingen. Bij Cosmedics ondersteunen we u met de beste ondersteunde combinaties om zo goed als mogelijke resultaten te behalen.

Bijwerkingen mesotherapie

Omdat mesotherapie direct in het gewenste gebied gebeurt, is het risico op bijwerkingen beperkt. Gekende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Onmiddellijke of vertraagde allergische reactie.
 • Bij gebruik van lecithine ontstaan soms ontstekingen en zwellingen.
 • Huidinfecties.
 • Pigmentatie en blauwe plekken op de injectieplaatsen.
 • Ontstekingen van het onderhuidse vetweefsel.

De geïnjecteerde vloeistoffen worden uiteindelijk op natuurlijke manier door het lichaam afgebroken en uitgescheiden. De stoffen hebben voor zover bekend geen nadelige effecten op de organen en lichaamsweefsels. Resultaten zijn tijdelijk en hebben nabehandeling nodig.

Kosten mesotherapie haar België

De kosten van mesotherapie zijn net zo variabel als de behandeling zelf. Geen behandelgebied is hetzelfde. Mesotherapie biedt een oplossing voor uiteenlopende aandoeningen. Omdat Dr. Anthone de injectievloeistof samenstelt om te voldoen aan uw unieke behoefte, krijgt u tijdens een vrijblijvend consult bij Cosmedics een prijsopgave. De prijs hangt onder meer af van de gebruikte voedingsstoffen, geneesmiddelen en de hoeveelheid. Ook het aantal behandelsessies is van invloed op de prijs die u voor mesotherapie in België betaalt.

Wel of geen mesotherapie

Hoewel mesotherapie al tientallen jaren bij (cosmetisch) artsen in gebruik is, is er weinig wetenschappelijk of klinisch bewijs om de effecten te ondersteunen. Het is een veelzijdige techniek die geen standaardmaat heeft voor wat betreft het gebruik van stoffen. De gebruikte hoeveelheden, het aantal sessies en de tussenliggende periodes verschillen per behandeling en vaak ook nog per persoon. Voordelen van de therapie zijn dat het een niet-chirurgische benadering is, met minimale tot milde pijn, nauwelijks bijwerkingen en geen downtime. Een sessie duurt niet lang en kan in principe tussen uw werkzaamheden door gebeuren. Het direct toedienen van de vloeistof in de probleemgebieden, zorgt voor een prima stimulatie van de doorbloeding. Of mesotherapie voor u de juiste behandeling is, bespreekt u met Dr. Anthone.

Mesotherapie consult

Cosmedics biedt esthetische geneeskunde voor huid en haar. We gaan daarbij verder dan de directe zorg om u als geheel te begrijpen en te behandelen. Dr. Nancy Anthone heeft jarenlange ervaring met cosmetische behandeltechnieken en biedt u een breed scala aan gezondheidsdiensten aan. Mesotherapie is een geweldige en veelzijdige behandelmethode voor uw huid, uw lichaam en uw haargroei. Minimaal invasief en zonder uitval is het mogelijk om na een behandelsessie uw dagelijkse activiteiten te hervatten. Zoekt u een oplossing voor cellulitis? Wilt u misschien wat overtollig vet kwijt? Heeft haaruitval invloed op uw zelfvertrouwen? Maak gerust een afspraak voor een consult bij Cosmedics in Hulshout-Westmeerbeek. Bespreek uw zorgen of problemen met Dr. Anthone en ontvang een persoonlijk behandeladvies. Een afspraak voor een gratis adviesgesprek maakt u snel online, maar de kliniek is ook telefonisch bereikbaar op +32 470087333.

 

Gerelateerde artikelen: