0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haartransplantatie buitenland

Is een haartransplantatie buitenland beter dan een haarimplantatie in eigen land? Medisch toerisme zit in de lift. Goedkopere behandelingen in het buitenland hebben de voorkeur boven een ingreep in eigen land. Als u voor een haartransplantatie naar het buitenland reist, is het belangrijk om de risico’s van de behandeling te kennen. Alleen op deze manier vergroot u de kansen op een veilige, succesvolle operatie. Een haartransplantatie buitenland is een alternatief voor een ingreep in eigen land. Maar is het ook voor u de beste keuze?

Betrouwbare klinieken haartransplantatie buitenland

Het is belangrijk om te weten dat er veel goede klinieken zijn die haartransplantaties aanbieden. Deze klinieken bevinden zich niet allemaal in België en het is niet eenvoudig om de beste haarkliniek aan te wijzen. Helaas zijn er ook haarklinieken die het niet zo nauw nemen met regelgeving op het gebied van volksgezondheid en veiligheid. Niet-medische professionals die de ingreep toepassen hebben nauwelijks ervaring waardoor onnatuurlijke resultaten voor een teleurstelling zorgen. Haartransplantaties zijn doorgaans een veilige, succesvolle oplossing voor haaruitval, mits de ingreep gebeurd door een ervaren, gespecialiseerde arts. Desondanks zijn complicaties mogelijk. Bijwerkingen hebben soms aanhoudende problemen tot gevolg, die in sommige gevallen helaas onherstelbaar zijn. Een goede voorbereiding is dan ook een absolute must.

Bereikbaarheid haarchirurg

Zeker als zich bijwerkingen voordoen, is het belangrijk om te kunnen rekenen op de haarkliniek en de specialist die de ingreep heeft toegepast. Alleen deze weet wat er tijdens de haartransplantatie is gebeurd. Kies voor een arts die voldoende gekwalificeerd is en die over aantoonbare ervaring beschikt. Niet elke buitenlandse haarkliniek werkt samen met een specialist in eigen land, zodat u na terugkeer bent aangewezen op uw huisarts en/of de eerste hulp van het plaatselijke ziekenhuis als zich klachten of complicaties voordoen. Zoek een haarkliniek waarbij uw welzijn en veiligheid voorop staan. Vermijd klinieken die onvoldoende informatie geven en/of waarbij het niet duidelijk is hoe de nazorg is geregeld.

Tips bij het zoeken van een haarkliniek

  • Vermijd klinieken die een te mooie haartransplantatie beloven. Het is een chirurgische ingreep waarbij pijn en littekenvorming nu eenmaal bestaande risico’s zijn.
  • Zorg dat u vooraf weet hoeveel haarzakjes bij de ingreep zijn inbegrepen. Pas op met artsen die onbeperkte aantallen aanbieden. Let op dat het donorgebied niet overbelast raakt.
  • Probeer persoonlijk kennis te maken en ervaar zelf hoe u wordt ontvangen en te woord gestaan.

Wees selectief

Er zijn bepaalde vragen die u een haarchirurg voor de ingreep stelt om te beoordelen of u in veilige handen bent.

  •  Vraag om een ontmoeting, een dag voor de geplande operatie. U wilt weten wie de ingreep toepast. Doe onderzoek naar de ervaring die iemand zegt te hebben.
  • Zorg ervoor dat u weet welke delen van de haartransplantatie door een haarchirurg worden gedaan en waar haartransplantatie assistenten inspringen.
  • Is de kliniek erkend door de wetgever en/of aangesloten bij (inter)nationale kwaliteitskeurmerken?
  • Welke talen spreken de chirurg, assistenten en andere medewerkers van een kliniek?
  • Welke haartransplantatie techniek past de specialist toe? Zijn er voorbeelden van resultaten beschikbaar?
  • Hoe gaat de kliniek om met bijwerkingen en/of noodsituaties?
  • Hoelang duurt het voordat u terug naar huis mag reizen?

Haartransplantatie buitenland vs binnenland

Een van de grootste nadelen van een cosmetische ingreep in het buitenland is de reis. Vergeet ook het verblijf niet. Een haartransplantatie is een langdurige operatie waarbij het onmogelijk is om op dezelfde dag heen en weer te reizen. Dat betekent dat u een paar dagen in een hotel verblijft. Afhankelijk van de gekozen kliniek zijn de kosten voor de overnachtingen wel of niet bij het behandeltarief inbegrepen. Persoonlijke uitgaven voor onder andere eten, drinken en souvenirs zijn bijkomende kosten. Vooral wanneer u meer dan eens naar de kliniek ‘moet’, wegen de reiskosten zwaar op het behandeltarief. In veel gevallen verdwijnt het prijsverschil sneller dan verwacht. Vergelijken loont de moeite en laat verrassende uitkomsten zien.

Communicatie en nazorg

Omdat een haartransplantatie een kostbare ingreep is, zoekt u naar een goed resultaat. Goede communicatie en bereikbaarheid na de operatie zijn daarbij belangrijk. U wilt zelf met de haarchirurg praten zonder dat daar een tolk of vertaler tussenkomt. Dit is in het buitenland helaas niet altijd het geval. Vooral Turkse haarklinieken voorzien Nederlandse begeleiding, waardoor rechtstreeks praten met de arts niet mogelijk is. Ook al is deze begeleiding ervaren, u voelt zich soms onbegrepen. Dit gevoel van ongerustheid heeft weerslag op het resultaat, vooral als u niet ontspannen in de behandelstoel ligt, heeft dit effect op de behandeling. Datzelfde geldt voor de nazorg. Het geeft een stukje zekerheid om te weten waar en bij wie u terecht kunt met vragen na de operatie. De haartransplantatie heeft een klein risico op bijwerkingen, maar als u klachten heeft is het begrijpelijk dat u hulp of advies van een arts zoekt.

Verschillende kosten

De grootste verschillen tussen haartransplantaties in binnen- en buitenland hebben betrekking op de prijs. Als u het aanbod vergelijkt, valt het prijsverschil op. Buitenlandse haarklinieken bieden aantrekkelijke tarieven en hanteren lagere tarieven dan binnenlandse klinieken. Laat uw keuze niet alleen van een lagere prijs afhangen. Kijk naar de ervaringen van anderen en onderzoek reviews. Vraag bij een aantal klinieken om een prijsofferte en leg deze naast elkaar. Wat is er allemaal bij een behandeltarief inbegrepen en welke kosten zijn bijkomend? Belangrijk bij het vergelijken is dat de uitgangspunten van een behandeling dezelfde zijn. Dus een even groot aantal haarzakjes en dezelfde haartransplantatie techniek.

Meer informatie over een haartransplantatie

Spreekt een blijvend resultaat bij haarherstel u aan, maar twijfelt u tussen een behandeling in binnen- of buitenland? Dokter Anthone praat u bij over de mogelijkheden en onderzoekt uw geschiktheid voor de ingreep. Cosmedics is een moderne haarkliniek in Hulshout/Westmeerbeek, waar dokter Anthone gespecialiseerd is in de FUE-methode. Zie tijdens een consult resultaten van haartransplantatie voor en na foto’s. Stel de vragen die u over de ingreep, het herstel en de resultaten heeft. Laat u adviseren over een behandeling op maat. Het consult is gratis en kent geen verplichtingen. Een afspraak maakt u online, maar u mag ook telefonisch contact met ons opnemen. We zijn bereikbaar op +32470087333.

Gerelateerde artikelen: