0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

FUE haartransplantatie België

Wilt u meer weten over een FUE haartransplantatie België? U zorgt goed voor uw gezondheid, uw carrière en u voelt zich zelfverzekerd. Maar u bent zichzelf bewust van het feit dat haarverlies en haaruitval afbreuk doen aan uw uitstraling en het beeld dat anderen van u hebben. Waarom laat u haarverlies uw zelfvertrouwen beïnvloeden? Het taboe rondom haaruitval is doorbroken en er zijn tegenwoordig uitstekende behandelingen en oplossingen voor haarverlies. Een FUE haartransplantatie België is een chirurgische ingreep om de natuurlijke haargroei te herstellen. Resultaten zijn permanent.

Uitleg FUE haartransplantatie België

FUE, of Follikel Unit Extractie, is een haartransplantatie methode waarbij haarzakjes vanuit het donorgebied naar andere plaatsen op het hoofd worden verplaatst. De FUE-techniek is minimaal invasief, die vaardigheid en precisie vereist om de meest natuurlijke resultaten te bereiken.

Werking FUE-techniek

Een FUE haartransplantatie gebeurt met plaatselijke verdovingen van het donorgebied en de transplantatie plaatsen. Dokter Anthone begint de behandeling met het aanbrengen van de verdoving, zodat de haarzakjes pijnloos uit het donorgebied geëxtraheerd kunnen worden. Het donorgebied, of de niet-aangetaste zone, zijn de achterkant en zijkanten van het hoofd. Dokter Anthone gebruikt een holle naald om de grafts individueel te oogsten. In het tweede gedeelte van de behandeling, implanteert de arts de haarzakjes op de gewenste plaatsen. Veel aandacht en zorg gaat naar het implanteren van de grafts in de juiste hoek en groeirichting, zodat u zeker bent van een natuurlijke haargroei.

Past een FUE haartransplantatie bij mij?

Een van de meest gestelde vragen tijdens een consult gaat over de geschiktheid voor een FUE haartransplantatie. Het is soms moeilijk om zelf te bepalen of de FUE-methode bij u past. Zaken die belangrijk zijn voor uw geschiktheid, zijn onder andere gezonde haargroei in het donorgebied en uw gezondheid. De snelste manier om te ontdekken of de FUE-techniek geschikt is voor u, is door een consult te boeken bij onze kliniek in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone helpt u met het beantwoorden van al uw vragen en bepaald of u een goede FUE haartransplantatie kandidaat bent. Tijdens het consult neemt de arts de details van het behandeltraject met u door, zoals het aantal grafts dat nodig is, hoelang de operatie duurt en wat de kosten van de behandeling zijn.

Kenmerken en resultaten

Een FUE haartransplantatie is minimaal invasief met een korte herstelperiode. Na de ingreep is gedurende korte tijd milde napijn mogelijk. Opname in de kliniek is niet nodig. U herstelt thuis van de haartransplantatie. Normaal geneest de huid binnen zeven tot tien dagen. Bijwerkingen zoals zwellingen, blauwe plekken of jeuk zijn tijdelijk. Koelen is toegestaan. Zo vermindert u zowel jeuk als pijn. Vanaf zes weken na een haartransplantatie zijn alle inspannende activiteiten en fysieke werkzaamheden weer mogelijk zonder daarbij het resultaat nadelig te beïnvloeden.

Eigen donormateriaal

Een uniek kenmerk van de behandeling is dat artsen uitsluitend werken met uw eigen donorhaar. Daarom is de voorwaarde van het hebben van voldoende gezond donorhaar zo belangrijk. Vaak dient de haarkrans als donorgebied, maar bij minder omvangrijke behandelingen is het soms mogelijk om lichaamsbeharing van de rug of borst te gebruiken. Omdat de techniek met uw eigen haarzakjes gebeurt, is de kans op afstoting nihil.

Een FUE haartransplantatie kan, net als elke andere vorm van cosmetische chirurgie, goed of slecht gebeuren. FUE vereist een ervaren hand en precisie. Alleen zo is een natuurlijk resultaat mogelijk. Dokter Anthone is aangesloten bij de ISHRS en volgt regelmatig trainingen en bijeenkomsten. Zo is de kennis actueel en bent u in vertrouwde handen.

Kosten FUE haartransplantatie in België

De FUE-methode heeft geen standaard prijs die voor iedereen van toepassing is. Het is een dure ingreep en de kosten variëren op basis van verschillende factoren. Onze specialisten houden rekening met uw persoonlijke behoeften en de complexiteit van de ingreep. Hoe ziet het haarverlies eruit? Wat is de kans op toekomstig haarverlies? Hoeveel haarzakjes zijn nodig? Bepaalde factoren beïnvloeden de behandeltijd, maar ook het resultaat. Dit zijn allemaal zaken waar we rekening mee houden.

Optimaal gebruik donorhaar

Bij het plannen van de ingreep, beoordeelt dokter Anthone het risico op toekomstig haarverlies. Omdat dit moeilijk te voorspellen is, wordt het beschikbare donormateriaal zo goed als mogelijk gebruikt. Het donorgebied blijft zoveel mogelijk intact, voor als u in de toekomst een aanvullende ingreep nodig heeft. Deze en andere persoonlijke factoren zijn van invloed op de kosten van een FUE haartransplantatie. Cosmedics biedt een FUE haartransplantatie aan vanaf € 3,95 per graft. U ontvangt een prijsofferte tijdens het consult bij dokter Anthone.

Blijvende resultaten

De resultaten van de FUE haarimplantatie staan wereldwijd bekend als natuurlijk en blijvend. Wat de techniek opmerkelijk maakt, is de manier waarop de haarzakjes in het ontvangstgebied geïmplanteerd worden. Ervaren specialisten brengen de omliggende haargroei in beeld, zodat ze weten op welke manier en onder welke hoek de implantatie moet gebeuren. De FUE-methode is een van de meest populaire oplossingen voor haar herstel. Omdat de getransplanteerde grafts een unieke structuur hebben, waardoor ze niet gevoelig zijn voor dihydrotestosteron blijven ze ook op de ontvangst plaatsen haren produceren. Vanaf drie maanden na de operatie ziet u langzaam haargroei ontstaan op de eerder kale plekken. Het uiteindelijke definitieve resultaat ziet u ruim twaalf maanden na de haartransplantatie.

Haartransplantatie consult

Haarverlies verandert niet alleen uw uitstraling. Ook het zelfvertrouwen neemt af, waardoor sommige mensen sociale contacten steeds vaker vermijden. Maar het is niet nodig om uzelf te verstoppen. Haaruitval is natuurlijk vervelend, maar geen reden om uzelf steeds verder te isoleren. De beschikbare behandelingen en oplossingen variëren, net zoals de resultaten. Begin met het laten onderzoeken van de oorzaak van het haarverlies. Erfelijke haaruitval treft mannen soms al in de puberteit, terwijl vrouwen hier omstreeks middelbare leeftijd mee te maken hebben. Met een haartransplantatie is alopecia androgenetica goed en met blijvende resultaten te behandelen. Maak een afspraak voor een consult bij Cosmedics. U vindt onze kliniek in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone laat zien hoe de ingreep gebeurt en welke resultaten bij eerdere behandelingen zijn bereikt. Een afspraak maakt u snel en eenvoudig online, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen via +32 470087333.

FUE haartransplantatie België  – FAQ

Wat houdt een FUE haartransplantatie in?

Bij een FUE haartransplantatie extraheert dokter Anthone de haarzakjes individueel uit het donorgebied en implanteert deze in het ontvangstgebied. U heeft daarbij de keuze tussen een standaard ingreep en een haartransplantatie zonder scheren. Tijdens het consult wordt de ingreep uitgebreid toegelicht.

Hoeveel haarzakjes heb ik nodig?

Het aantal grafts dat bij de ingreep is inbegrepen varieert. Een donorgebied is beperkt en artsen halen tot maximaal 4500 tot 5000 grafts uit het gebied. De haartransplantatie wordt afgestemd op uw persoonlijke behoefte. Hierbij wordt rekening gehouden met een natuurlijk haargroeipatroon en de manier waarop het donorgebied wordt belast.

Gebeurt een FUE haartransplantatie onder narcose?

Nee, specialisten werken met plaatselijke verdovingen om het ongemak te verlichten. De meeste mensen melden dat de ingreep pijnloos is. Korte tijd na de behandeling kan milde tot matige napijn optreden.

Wat kan er mis gaan bij een FUE haartransplantatie?

Doe voldoende vooronderzoek en kies voor een gerenommeerde haarkliniek en een ervaren specialist. Het ontbreken van ervaring kan leiden tot een onnatuurlijk resultaat en een verkeerde verspreiding van de geoogste haarzakjes.

Hoe vaak kan ik een haartransplantatie laten doen?

Dit hangt af van het donorgebied. Uit een gezond donorgebied worden tot maximaal 5000 grafts geoogst, zonder dat de huid zichtbaar wordt. In veel gevallen is een haartransplantatie een eenmalige gebeurtenis.

Beschadigt een haartransplantatie de bestaande haargroei?

Een haartransplantatie beschadigt de haargroei niet. Wel is het gebruikelijk dat de getransplanteerde grafts drie tot vier weken na de ingreep de haren laten uitvallen. Vanaf drie tot zes maanden na de haartransplantatie komt nieuwe haargroei tot ontwikkeling.

Ben ik lang uit de running?

Nee, in principe gaat u een paar dagen na de ingreep terug aan het werk. Zware, lichamelijke inspanningen en werkzaamheden worden afgeraden. Datzelfde geldt voor intensief sporten en zweten. De hoofdhuid geneest binnen een tot anderhalve week en dan is het niet langer zichtbaar dat de haartransplantatie heeft plaatsgevonden.

Zijn de resultaten permanent?

Ja, de resultaten van een haartransplantatie gaan uw leven lang mee.

Laat de haartransplantatie littekens achter?

Nee, als u de huid tijd geeft te genezen en de korstjes niet openkrabt, hoeft u zich om littekens geen zorgen te maken.

Heb ik direct een vollere haardos?

Nee, voordat u verbetering ziet zijn drie tot zes maanden voorbijgegaan. Het duurt een paar maanden, voordat de getransplanteerde haarzakjes nieuwe haargroei ontwikkelen.

Is de ingreep geschikt voor mannen en vrouwen?

Ja, zolang uw gezondheid dat toelaat en het haarverlies erfelijk is, komen volwassenen voor de haartransplantatie in aanmerking. Een van de voorwaarden is het hebben van voldoende donorhaar. Artsen maken verder geen onderscheid tussen mannen en vrouwen.

Hoeveel kost een FUE haartransplantatie in België?

Cosmedics rekent tarieven vanaf € 3,95 per haarzakje. Wat u in uw specifieke geval betaalt, hoort u van dokter Anthone tijdens een consult in de kliniek. De totaalprijs van de ingreep hangt af van het aantal haarzakjes dat wordt behandeld.

Gerelateerde artikelen