0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haartransplantatie België

Twijfelt u of een haartransplantatie België de beste oplossing is voor haarverlies? Bent u gefrustreerd door het terugwijken van de haarlijn of ziet u hoe uw haarkruin verdwijnt? Is een operatie of het gebruik van een haargroeimiddel de juiste keuze? Er zijn veel dingen om te overwegen bij het zoeken van een oplossing voor haaruitval. Naast chirurgische procedures, zijn er behandeltechnieken die minimaal invasief zijn. De eerste stappen op weg naar een vollere haardos zijn een onderzoek en consult bij Dr. Nancy Anthone. Samen bespreekt u de beste opties die passen bij uw persoonlijke doelen en individuele haarverliessituatie. Een haartransplantatie België is een complex proces dat een uniek behandelplan nodig heeft om het optimale voordeel te behalen.

FUE haartransplantatie in België

Alopecia androgenetica, of erfelijke haaruitval. Het begint met een terugwijkende haarlijn, inhammen die merkbaar dieper worden en een kalende kruin. Haaruitval is helaas een veel voorkomend probleem dat bij mannen en vrouwen frustraties en onzekerheid oproept. Haarverlies is van invloed op uw zelfvertrouwen. Gelukkig is het mogelijk om een blijvende oplossing in de vorm van een haartransplantatie toe te laten passen. De haartransplantatie kosten in België wijken niet of nauwelijks af van de tarieven die Nederlandse haarklinieken hanteren. De FUE-methode is een van de meest interessante en gebruikte methoden bij haarherstel. In tegenstelling tot de verouderde FUT-techniek, laat deze methode geen littekens achter.

Individueel extraheren van grafts

Bij een FUE haartransplantatie extraheert Dr. Anthone de losse haarzakjes uit uw donorgebied. Dit is meestal de haarkrans ook bekend als de achterkant en zijkanten van het hoofd.  Deze haarzakjes hebben opmerkelijk genoeg een unieke structuur, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon dat verantwoordelijk is voor alopecia androgenetica. Bijzonder is dat de eigenschappen niet verloren gaan bij een haartransplantatie. Zo kunnen deze haarzakjes op de kale gebieden nieuwe haargroei ontwikkelen. De omvang en tijdsduur van de ingreep hangt af van het aantal haarzakjes dat is inbegrepen. Tijdens een dagbehandeling kunnen tot ruim 4000 grafts verplaatst worden. Een volledige dagbehandeling duurt 4 tot 8 uur. Omdat Dr. Anthone niet snijdt en/of hechtingen aanbrengt in de huid verloopt het herstel vlot en houdt u geen zichtbare littekens over aan de ingreep.

Vergelijken haartransplantatie kosten

De keuze voor een haartransplantatie komt steeds vaker voor. Verfijning van bestaande behandelmethodes en de ontwikkeling van nieuwe technologieën hebben de ingreep op de kaart van cosmetische behandelmogelijkheden gezet. Cosmedics heeft een korte wachttijd en een uitstekende reputatie. Dokter Nancy Anthone past moderne technieken toe en levert hoogwaardige kwaliteit in combinatie met een blijvend resultaat. Wanneer u naar de haartransplantatie kosten in België kijkt, dan ziet u dat deze niet of nauwelijks afwijken van die in Nederland. Opvallende verschillen zijn er tussen de Belgische tarieven en tarieven die Turkse haarklinieken aanbieden. Een FUE haartransplantatie in Turkije is voordelig, maar wanneer u alle kosten voor het heen en weer reizen bij de ingreep optelt, is het verschil onder de streep een stuk kleiner dan dat veel mensen verwachten. Dr. Anthone is een ervaren haartransplantatie specialist en lid van de ISHRS.

Voor- en nadelen haartransplantatie kosten in België

Kiezen voor een haartransplantatie in België, betekent dat u vaak niet lang moet reizen om bij de kliniek te komen en na de ingreep gaat u naar huis om in uw eigen omgeving te herstellen. Problemen met de taal doen zich niet voor en u voelt zich meer op uw gemak bij een behandelaar die Nederlands spreekt. Naast deze voordelen, kijkt u naar mogelijke nadelen. Zo is een haartransplantatie in België niet goedkoop. Een gemiddelde FUE-haartransplantatie is beschikbaar vanaf € 3500. Als u deze kosten vergelijkt met bijvoorbeeld Turkse tarieven, dan ziet u dat u op een eenvoudige manier flink kunt besparen. Omdat de kosten voor de ingreep niet automatisch worden vergoed door de mutualiteiten, is een betaalbare procedure aantrekkelijk.

Goedkoop niet altijd het betere alternatief

Toch zitten er haken en ogen om voor een haartransplantatie naar Turkije te gaan. Kiezen voor een haarimplantatie in België geeft meer zekerheden. Vooral als u na de ingreep vragen heeft of last heeft van onbekende klachten, is het fijn om te weten dat de dokter niet ver weg is. Cosmedics biedt een volledige behandeltraject voor een betaalbare prijs. U krijgt advies op maat en in de weken na de operatie volgt dr. Anthone de ontwikkelingen op.

Blijvende resultaten

Het bijzondere van een haarimplantatie is dat het de enige chirurgische ingreep is om de haargroei te herstellen. Dat maakt het een unieke ingreep die helaas niet voor alle vormen van haaruitval een oplossing is. De beste en mooiste resultaten ziet u bij erfelijke haaruitval. Maar verwacht niet direct resultaat. Een haartransplantatie vraagt veel geduld. Pas drie à vier maanden later ziet u nieuwe haargroei tot ontwikkeling komen. Voordat dit gebeurt, is het getransplanteerde haar eerst uitgevallen. Een volledig haartransplantatie traject duurt ruim een jaar. Bij de een komen de resultaten eerder tot ontwikkeling dan bij de ander. Veel hangt af van uw persoonlijke herstelvermogen. De nieuwe haargroei mag naar wens gekamd, geknipt, geverfd en gestyled worden. Resultaten zijn blijvend. Net zoals bij mensen die niet met alopecia androgenetica te maken hebben, neemt de dichtheid van de haargroei met de jaren af.

Kom kennismaken

Wilt u niet langer toekijken hoe uw haardos uitvalt? Heeft u erfelijke haaruitval? Misschien is een haartransplantatie de gewenste oplossing. Maak nu een afspraak voor een gratis consult bij Cosmedics in Hulsthout/Westmeerbeek. Dr. Nancy Anthone praat met u over de problemen die u ervaart door haaruitval en vraagt welke verwachtingen u heeft. Natuurlijk komen uw gezondheid en medische achtergrond aan bod. Sommige chronische aandoeningen, zijn van invloed op uw geschiktheid voor een haartransplantatie. Om de ingreep op verantwoorde en veilige manier toe te passen, kijkt Dr. Anthone naar het totaalplaatje. Geschikte kandidaten krijgen een behandelvoorstel met prijsopgave op maat. Een afspraak maakt u snel online, maar u kunt ook het contactformulier invullen en/of telefonisch contact opnemen. De kliniek is telefonisch bereikbaar op +32 470087333 of +32 470087334. U bent van harte welkom voor deze en andere cosmetische behandelingen.

Haartransplantatie België – FAQ

Is een haartransplantatie in België goedkoop?

De prijzen tussen Belgische en Nederlandse haarklinieken verschillen nauwelijks. Belgische haarklinieken staan bekend om de prima resultaten, de hoge mate van zorg en de uitstekende kwaliteit. Vooral voor mensen in de Nederlandse grensstreek is het interessant een haarkliniek in België te raadplegen.

Hoeveel betaal ik in België voor een haartransplantatie?

Cosmedics rekent tarieven vanaf € 3,95 per graft. De totaalprijs van de behandeling hangt af van het aantal haarzakjes dat u laat transplanteren. Een overzichtelijke prijsopgave ontvangt u na een consult bij dokter Anthone.

Wat zijn de beperkingen na een haartransplantatie?

Er zijn bepaalde zaken die u in de dagen na de ingreep het beste vermijd, omdat ze een risico zijn voor het eindresultaat. Hierbij denkt u aan (contact)sporten, zwemmen, intensieve lichaamsbeweging, roken en het gebruik van alcohol. Het is belangrijk om de hoofdhuid gehydrateerd te houden. U krijgt nazorgadvies voordat u de kliniek verlaat om thuis te herstellen.

Worden de kosten vergoed door de mutualiteit?

De mutualiteit of ziekenfonds vergoed de kosten voor een haartransplantatie niet. In zeldzame gevallen kan een uitzondering gemaakt worden. Hiervoor dient u aan strikte voorwaarden te voldoen.

Welke techniek passen Belgische haarklinieken toe?

Cosmedics werkt met de FUE-methode. Na het verdoven van de hoofdhuid extraheert een dokter Anthone de haarzakjes een voor een uit het donorgebied. Het implanteren gebeurt, na het openen van kleine kanalen, eveneens een voor een.

Hoelang duurt het voordat ik ben genezen?

De hoofdhuid herstelt zich binnen een tot anderhalve week na de ingreep. Veel mensen gaan na enkele dagen terug aan het werk. Inspannende activiteiten en (contact)sporten stelt u tot minimaal zes weken na de haartransplantatie uit. Vanaf dat moment is alles, zoals eerder weer mogelijk.

Waar vind ik reviews over haartransplantaties in België?

Fora, zoals Haarweb.nl, maar ook Google reviews laten zien hoe anderen een haartransplantatie bij Cosmedics hebben ervaren.

Hoe is de betaling geregeld?

De betalingsvoorwaarden zijn opgenomen in de algemene voorwaarden die de haarkliniek hanteert. U ontvangt deze voorwaarden tegelijk met een prijsofferte. Ook over de aanbetaling die u doet leest u meer in de voorwaarden.

Mag ik reizen na een haartransplantatie?

Zodra u de haarkliniek verlaat is reizen toegestaan. Er is geen reden om reizen met de auto, het openbaar vervoer en/of het vliegtuig te beperken. De enige beperking is op het gebied van hardlopen. Van lichamelijke inspanningen is het bekend dat zweten een gevolg is. Zweten is iets wat u in de eerste dagen en weken na de ingreep vermijdt.

Kan iedereen voor een haartransplantatie naar België?

Om voor een haartransplantatie in aanmerking te komen, verkeert u in goede gezondheid en heeft u geen chronische aandoeningen. Een andere voorwaarde is het hebben van voldoende donormateriaal. Als de transplantatie gebieden groter zijn dan dat u donorhaar beschikbaar heeft, kan dokter Anthone u een negatief behandeladvies geven.

Vinden in België haartransplantaties bij minderjarigen plaats?

Nee, de ingreep is bedoeld voor volwassenen met erfelijk haarverlies.

Gerelateerde artikelen