0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

DRAADLIFT

Bij een draadlift worden oplosbare draden onderhuids aangebracht via een fijne, holle naald.

De draden zijn gemaakt van oplosbaar materiaal, net zoals chirurgische hechtdraad. Dit materiaal stimuleert de huid om collageen, elastine en hyaluron te vormen. Na verloop van tijd verdwijnen de draden, maar het effect blijft nog een lange tijd aanhouden.

gem. duur

60 min.

pijnniveau

met lokale verdoving

herhalen na

1 à 2 jaar

r

neveneffecten

max. wat blauwe plekjes

WAARVOOR DIENT HET?

Wat is mogelijk met een draadlift:
• Langdurige collageenstimulatie
• Hangende huid liften (daarom noemt men dit wel eens de niet-chirurgische facelift)

TYPES VAN DRADEN

De meest gekende draad is de PDO (polydioxanone) draad. In de praktijk spreekt men dan ook vaak van een PDO-draadlift. Er zijn echter nog twee andere types draden op de markt, namelijk PLA (polymelkzuur) en PCA (polycaprolacton). Alle types van draden lossen na verloop van tijd op, maar de ene doet er langer over dan de andere, waardoor er een langere periode van stimulatie is. Een PDO draad lost op na ongeveer 6 maanden, PLA draden na 12 maanden en bij PCA draden duurt het 12 tot 15 maanden voor ze volledig verdwenen zijn.

SOORTEN DRADEN

• Gladde draden
• Spiraalvormige draden
• Draden met fijne weerhaakjes (trekdraden)

Elke vorm kent zijn eigen gebruiksdoeleinden. Gladde draden worden vrij oppervlakkig geplaatst en dienen om de huid te verstevigen. De spiraalvormige bestaan uit twee draden die om elkaar gedraaid zijn. Ze zijn vergelijkbaar met gladde draden, maar door de dubbele draad stimuleren ze de huid nog meer. De draden met weerhaakjes worden gebruikt om te liften. Door de haakjes is het mogelijk om echt aan de huid te trekken, zoals bij een facelift.
Alle draden komen ook in verschillende diktes en lengtes, zodat een arts voldoende keuze heeft om een draadlift uit te voeren op verschillende behandelplaatsen.

BEHANDELGEBIEDEN

Gladde draden worden gebruikt om de huid te verstevigen omdat ze de fibroblasten aansporen om collageen en elastine aan te maken. Ze zijn dus ideaal om fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels te behandelen. Ze worden o.m. gebruikt aan de ogen, het voorhoofd en de mond om rokerslijntjes te verminderen.
De zone onder de ogen is zeer snel onderhevig aan volumeverlies. Hierdoor ontstaan donkere kringen en fijne lijntjes. Bij veel volumeverlies is filler de beste optie. Maar wanneer er nog niet zo veel verlies is, zijn PDO-draden een goede optie. Deze korte, gladde draden zorgen voor collageenstimulatie, waardoor de huid opnieuw steviger en strakker wordt. Een combinatie van filler en draad geeft zowel volume als versteviging.

Spiraalvormige draden hebben dezelfde werking als gladde draden, maar door hun vorm zijn ze niet geschikt voor de delicate zones waarvoor de andere draad gebruikt wordt. Ze zijn echter wel ideaal om grotere zones aan te pakken waar extra collageenaanmaak gewenst is. Spiraalvormige draad wordt bijvoorbeeld gebruikt in de wangen, het decolleté en de hals. Let wel, deze gebieden zijn meestal onderhevig aan meer volumeverlies, waardoor de draad het beste resultaat geeft in combinatie met technieken zoals filler, hifu, …

De draden met weerhaakjes worden gebruikt om te liften, en dan vooral ter hoogte van de nassolabiale plooi (tussen neus en mondhoeken), hamsterwangen en zakkende wenkbrauwen.

COMPLICATIES

Zoals bij alle esthetische ingrepen is de uitvoering door een vakkundige arts de beste manier om complicaties te voorkomen. Verder is een draadlift zeer veilig. Door het gebruik van chirurgische draad is de kans op een allergische reactie miniem. De enige plaatsen die problemen kunnen geven zijn de injectieplaatsen, dus waar de naald in de huid wordt gebracht. Er kan zich een blauwe plek vormen. Of, zoals bij elke huidverwonding, de plaats kan ontstoken raken indien er vuil in terecht komt.

Esthetisch intake gesprek

Vooraleer je een draadliftbehandeling vastlegt raden wij aan langs te komen voor een esthetisch intake gesprek. Daarin bespreken we wat u stoort en wat hieraan kan gedaan worden. Draadliftalleen is immers vaak niet voldoende om rimpels weg te werken. Tijdens een intake gesprek wordt hierover nagedacht en er wordt een behandelplan opgesteld om aan uw wensen te voldoen.

Stationsstraat 151

2235 Hulshout/Westmeerbeek

0470/087333 – 0470/087334

info@cosmedics.be

Altijd op afspraak