0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Micro haar pigmentatie

Bent u benieuwd naar een micro haar pigmentatie behandeling? De procedure is vergelijkbaar met tatoeëren en sommigen noemen micro haar pigmentatie dan ook wel een haar tattoo. Deze methode is een niet-invasief alternatief voor een chirurgische haartransplantatie. Omdat het geen operatieve ingreep vereist, zijn de risico’s lager en komt een grotere groep mensen met haaruitval in aanmerking voor een behandeling. Het resultaat van micro haar pigmentatie is natuurlijk en langdurig.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Micro haar pigmentatie, MHP, is een cosmetische behandeltechniek, waarbij gekleurd pigment in uw bovenste hoofdhuidlaag wordt geïnjecteerd. In tegenstelling tot een operatieve haartransplantatie heeft tricopigmentatie een laag risico. Het doel van een haartransplantatie is haaruitval te herstellen door nieuwe haargroei op de uitgedunde plekken te creëren. Dit is bij MHP niet het geval, de effecten zijn optisch. De gekleurde pigmenten doen uw haar voller lijken en volledige kaalheid heeft na een MHP-behandeling een verzorgd, geschoren uiterlijk. De hersteltijd blijft beperkt. Bovendien is het een oplossing voor verschillende vormen van haarverlies. Ziet u op tegen een chirurgische ingreep of is het haarverlies te ver gevorderd? Micro haar pigmentatie camoufleert haarverlies en verbergt kale plekken.

Haaruitval camoufleren

Een gezonde, volle haardos is een teken van gezondheid en aantrekkelijkheid. Haaruitval en een uitgedunde haardos hebben negatieve effecten op uw uitstraling en beïnvloeden uw zelfvertrouwen. Specialisten passen MHP toe bij zowel alopecia androgenetica als telogeen effluvium en andere oorzaken van haarverlies. Toepassingsgebieden zijn kale plekken als gevolg van alopecia areata, diffuus of verspreide haaruitval en volledige kaalheid. Het pigment zorgt voor een optische verdichting van uw haar en de haardos lijkt voller. De techniek bedekt littekens op de hoofdhuid, waardoor deze niet of nauwelijks opvallen. Micro haar pigmentatie is een techniek die meteen resultaat geeft.

Voorbereiden MHP-behandeling

Een MHP-behandeling heeft geen bijzondere voorbereiding nodig. Vooraf bespreekt u met de specialist hoe het behandeltraject eruit ziet en welke kleur het pigment heeft. Het is belangrijk dat de hoofdhuid vrij is van wondjes, huidschilfers, huidinfecties of andere huidaandoeningen. Wanneer u met hoofdhuidproblemen te maken heeft, wordt de sessie uitgesteld tot een later moment. In het gesprek dat aan de behandeling vooraf gaat, hoort u of het nodig is uw haar voor een sessie te scheren of dat het pigment tussen de bestaande haargroei geïnjecteerd wordt. Als u een kale plek laat opvullen, of een uitgedunde haardos laat behandelen is scheren niet nodig. De specialist stemt de kleur van het pigment af op uw natuurlijke haarstoppelkleur, zodat het opgaat in de langere haren.

Werking micro haar pigmentatie

Om de mooiste resultaten te bereiken, bestaat een behandeltraject gewoonlijk uit drie sessies. Al na de eerste sessie ziet u verbetering en resultaat. MHP heeft geen verdoving nodig. Bent u erg gevoelig? Bespreek het gebruik van een verdovende crème die u voor een sessie op de hoofdhuid aanbrengt. Een sessie is poliklinisch en duurt, afhankelijk van de omvang, enkele uren. Om het semipermanente pigment in de huid te injecteren, gebruikt de MHP-specialist geavanceerde apparatuur. Vanaf een afstandje is de apparatuur te vergelijken met een tatoeage apparaat. Ondanks deze overeenkomst, is MHP niet hetzelfde als een tatoeage. In tegenstelling tot bij een traditionele tatoeage, die bedoelt is om op te vallen, gebruiken specialisten semipermanent pigment. De resultaten zijn langdurig, maar na bepaalde tijd is een touch-up of nabehandeling nodig. Het pigment vervaagd op natuurlijke wijze, zonder dat u bang hoeft te zijn voor blauwe of groene verkleuringen.

Risico’s en nazorg

Na een sessie is de huid op de injectieplaatsen gevoelig en licht gezwollen. Kleine blauwe plekjes of rode huidverkleuringen zijn van korte duur. Het is niet nodig om vrijaf te nemen. U pakt uw werkzaamheden na een sessie weer op. Wel besteedt u aandacht aan de manier waarop u uw hoofdhuid en haar verzorgt. Hou de huid de eerste uren droog en zie een paar dagen af van een sauna bezoek. De huid herstelt zich vlot van de behandeling. Een gedeelte van het aangebrachte pigment gaat in de dagen na een sessie op natuurlijke manier verloren. Tussen de verschillende sessies zit telkens een aantal weken. Veel mensen hebben na de tweede sessie al een prachtig resultaat en dient de derde sessie als verfijning. Daar staat tegenover dat er ook mensen zijn die extra behandelingen nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

Kosten micro haar pigmentatie

Een ander verschil tussen een haartransplantatie en MHP is de prijs. Waar u voor een haartransplantatie al snel bedragen boven de € 3000 betaalt, is MHP een betaalbaar alternatief. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen, zijn tarieven vanaf € 590 beschikbaar. Online heeft u de mogelijkheid om prijsoffertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Behandeltechniek kiezen

Zoekt u een behandeling voor haaruitval en weet u niet wat de beste methode of oplossing is? Haaruitval is divers en het is goed om te weten dat u dit niet onbehandeld hoeft te laten. Om erger te voorkomen, adviseren specialisten om al bij beginnende haaruitval actie te ondernemen. Laat de oorzaak vaststellen en zoek informatie over de verschillende behandelingen. Niet iedereen heeft direct de behoefte om een haartransplantatie te ondergaan en anderen komen er om uiteenlopende redenen niet voor in aanmerking. Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische ingreep met directe resultaten. Al na de eerste sessie valt het haarverlies minder op en ziet uw haardos er voller uit. Bezoek haarklinieken en laat u voorlichten over de behandelmethodes die bij u passen. Een grondige voorbereiding helpt bij het maken van een keuze.

Gratis behandeladvies

Maakt u zich zorgen over haaruitval? Kom gerust eens langs bij onze kliniek in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone laat u zien welke behandelmethoden er zijn en hoe u haarverlies bij Cosmedics laat behandelen. Vul het online-contactformulier in, bel met +32470087333 of maak online een afspraak voor een vrijblijvend consult. U heeft de gelegenheid vragen te stellen en foto’s van eerdere haaruitval behandelingen te zien. Wanneer u beschikt over informatie die betrekking heeft op uw gezondheid, vragen we u vriendelijk deze mee te nemen naar het gesprek, omdat dit misschien van invloed is op de beschikbare behandeltechnieken.

Micro haar pigmentatie – FAQ

Gerelateerde artikelen: