0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haar tattoo

Zoekt u informatie over een haar tattoo? Niet iedereen en/of elke vorm van haaruitval komt voor een haartransplantatie in aanmerking. Micro haar pigmentatie is vergelijkbaar met een tatoeage en bootst de natuurlijke haarstoppels na. In tegenstelling tot een gewone tatoeage, wordt het gekleurde pigment bij een haar tattoo in de bovenste hoofdhuidlaag geïnjecteerd. Specialisten werken met semipermanent en hypoallergeen pigment. Een volledige behandeling bestaat uit drie sessies die elk een paar uur duren. Resultaten zijn langdurig. Na verloop van tijd vervaagt de kleur van het pigment en is een touch-up van de haar tattoo nodig.

Geschiktheid haar tattoo

Micro haar pigmentatie biedt voor elk type haarverlies een oplossing. Naast erfelijke haaruitval zijn ook diffuus haarverlies, alopecia areata of tractie alopecia met MHP te behandelen. Mensen die om uiteenlopende redenen niet voor een haartransplantatie in aanmerking komen, hebben vaak wel baat bij een haar tattoo. De mogelijkheden zijn divers en in verschillende toepassingsgebieden onder te verdelen :

  • Volledige kaalheid. Micro haar pigmentatie schept het idee van een kort geschoren kapsel. Het gekleurde pigment bootst uw natuurlijke haarstoppels na en het resultaat is niet van echte stoppels te onderscheiden.
  • Uitgedunde haardos. Een haar tattoo verdicht een uitgedunde haardos. Door het pigment tussen de bestaande beharing aan te brengen, krijgt uw haar een voller uiterlijk en valt de hoofdhuid minder op.
  • Littekens. Opvallende littekens op de hoofdhuid zijn met een MHP behandeling te camoufleren en vallen na de behandeling nog nauwelijks op.

Voordelen micro haar pigmentatie

Bij het zoeken van een geschikte behandeling voor haarverlies kijkt u naar de methode, maar bent u vooral benieuwd naar de voordelen. Micro haar pigmentatie heeft verschillende pluspunten, zoals :

  • Langdurig optisch resultaat, zonder chirurgische ingreep;
  • De haarlijn verbetert dankzij de innovatieve apparatuur;
  • Ideale oplossing voor het behandelen van kale plekken, littekens en volledige kaalheid;
  • Veilige behandeling met een zeer kleine kans op risico’s en bijwerkingen;
  • Geschikt voor de behandeling van diverse vormen van haaruitval;

Vertrouw op specialisten

Gespecialiseerde MHP-behandelaars weten hoe ze in individuele sessies de mooiste resultaten bereiken. Omdat uw haardos kenmerkend is voor uw uitstraling, is het pijnlijk om te zien hoe uw haar uitvalt en de hoofdhuid steeds beter opvalt. Haaruitval doet niet alleen veel met uw uiterlijk, het heeft ook een negatieve invloed op uw zelfvertrouwen en welzijn. Het is daarom van belang om een oplossing te zoeken die bij u past en waarvan u een mooi resultaat mag verwachten. Online zijn er mogelijkheden om het actuele aanbod met elkaar te vergelijken. Vraag bij meerdere behandelaars om een consult en ontvang een prijsopgave op maat. Ervaren specialisten weten wat ze kunnen en zijn op de hoogte van de nieuwste apparatuur en innovatieve ontwikkelingen op behandelgebied. Een grondige voorbereiding is ook bij een haar tattoo verbonden met het resultaat.

Verschil met haartransplantatie

Het bijzondere van een haar tattoo is dat het als een aanvulling op een haartransplantatie, maar ook als enige behandeling wordt toegepast. Hoe een behandeling er precies uitziet, is een kwestie van uw individuele haarsituatie en de verwachting die u heeft van het resultaat. Een MHP-behandeling is ook toepasbaar als een haartransplantatie niet aan de orde is. Misschien heeft u onvoldoende donormateriaal, misschien staat uw gezondheid een haartransplantatie niet of misschien bent u (nog) niet toe aan een chirurgische ingreep. Micro haar pigmentatie is minimaal invasief en de resultaten zijn alleen maar optisch. Al meteen na een eerste sessie ziet u hoe het haarverlies minder opvalt.

Eerste haar tattoo sessie

Een behandeling gebeurt in een geschikte, steriele behandelkamer. Voor de sessie heeft u met de specialist gesproken over het wel of niet scheren van de haren. Het injecteren van het pigment kan tussen de bestaande haargroei en de langere haren gebeuren. Scheren is niet altijd noodzakelijk. In de meeste gevallen gebeurt de behandeling zonder plaatselijke verdoving en is het gevoel goed te verdragen. Afhankelijk van de grootte en dichtheid van het gebied duurt een sessie meerdere uren. Het pigment heeft direct na de sessie een intense uitstraling, dit neemt in de dagen die volgen af, de uiteindelijke uitstraling is natuurlijk.

Korte herstelduur

MHP is een behandeling die geen opname in de kliniek vereist. Na een sessie en het doornemen van de nazorg verlaat u de kliniek en gaat u naar huis of hervat u uw werkzaamheden. Zonder uw haar en/of hoofdhuid na te maken, mag u de meeste activiteiten zonder onderbreking uitoefenen. Alleen de sauna en het zwembad vermijdt u een paar dagen. Het behandelde gebied is licht gezwollen en voelt geïrriteerd aan, beide verschijnselen zijn tijdelijk en nemen vanzelf af. Zie af van het wrijven of krabben aan de huidkorsten die soms in het behandelgebied ontstaan en een teken zijn van huidgenezing.

Twee tot drie sessies

Een volledige MHP-behandeling bestaat bij de meeste behandelaars uit drie sessies met tussenpozen van een paar weken. In veel gevallen is na twee sessies het gewenste resultaat bereikt en dient de derde sessie als verfijning, maar het gebeurt ook dat meer behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. De bereikte resultaten zijn langdurig. Afhankelijk van uw levensstijl en de manier waarop uw hoofdhuid verzorgd, vervaagt het pigment met de tijd. Om uw haardos actueel te houden, zijn geregelde touch-ups wenselijk. Nabehandelingen gebeuren gemiddeld eens in de twaalf tot vierentwintig maanden.

Adviesgesprek micro haar pigmentatie

Onderzoekt u de beschikbare behandeltechnieken voor haaruitval? Heeft u interesse in een haar tattoo, maar wilt u weten in welk opzicht deze techniek verschilt van een haartransplantatie? Maak een vrijblijvende afspraak voor een consult bij Cosmedics. U vindt onze kliniek in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone heeft jarenlange ervaring met cosmetische en chirurgische behandelingen bij haaruitval en licht de verschillende methodes graag toe. Weet u meer over de oorzaak van het haarverlies en/of heeft u informatie die over uw gezondheid gaat? Neem dit mee naar het gesprek, omdat het van invloed kan zijn op de behandeling die het beste bij u past. Plan de afspraak online, of neem telefonisch contact met ons op. We zijn op weekdagen tussen 13.00 en 16.00 bereikbaar op +32470087333. Stuurt u liever een e-mail? Stuur deze dan naar info@cosmedics.be, u ontvangt zo snel als mogelijk een reactie.

Haar tattoo – FAQ

Gerelateerde artikelen: