0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haartransplantatie Mechelen

Overweegt u een haartransplantatie Mechelen? Een volle haardos, gelijkmatige baardgroei, mooi gevormde wenkbrauwen. Hoofd- en gezichtsbeharing zijn typische dingen die we allemaal voor lief nemen en die zo vanzelfsprekend zijn. Totdat een terugtrekkende haarlijn, dunner wordend haar en een vlekkerige baardgroei dit beeld verstoren. Ruim 85% van de mensen heeft of krijgt op een bepaald moment in het leven te maken met haarverlies. Dokter Anthone stelt een vroege diagnose en stelt een behandeling voor om het haarverlies te stoppen. Een haartransplantatie Mechelen is de ultieme therapie voor haarherstel. Samen met Cosmedics beslist u wat de beste procedure voor u is.

Chirurgische haartransplantatie Mechelen

Een haartransplantatie is de meest voorkomende en meest toegepaste chirurgische methode voor haarherstel. Haarverlies als gevolg van alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid is de meest voorkomende reden voor een haarimplantatie. Het is een succesvolle methode om haarverlies bij mannen en vrouwen te corrigeren. De haartransplantatie is een operatie die met eigen donorhaar gebeurt. De grafts in de achterkant en zijkanten van het hoofd zijn hiervoor bruikbaar. Het is haar dat uw leven lang blijft groeien. Deze haarzakjes zijn niet gevoelig voor het DHT-hormoon dat verantwoordelijk is voor genetisch bepaalde haaruitval. Geschikte haartransplantatie kandidaten zijn mensen met haarverlies die nog voldoende donorhaar hebben om te transplanteren naar de kalende gebieden ergens anders op de hoofdhuid.

Effectieve oplossing haaruitval

In de strijd tegen haarverlies is een haartransplantatie een effectieve en bovendien geaccepteerde methode. Alleen als haaruitval te vergevorderd is, is de behandeling niet altijd mogelijk. U moet uzelf ervan bewust zijn dat de haargroei er niet zo dik en vol uit zal zien als tijdens uw jongere jaren. Resultaten zijn afhankelijk van de verhouding tussen het donorgebied en de kalende gebieden. Soms is er onvoldoende donorhaar om een natuurlijk, evenwichtige verdeling te maken. Een enkele keer is een tweede haartransplantatie nodig om het resultaat te verfijnen en de haardichtheid indien mogelijk te verhogen.

Follikel Unit Extractie methode

Cosmedics werkt met de FUE-techniek om haartransplantaties toe te passen. U heeft hierbij de keuze voor scheren of een haarsparende haarimplantatie. Met een holle naald extraheert de specialist de haarzakjes uit het donorgebied. Dit gebeurt na het plaatselijk verdoven van de hoofdhuid. De geoogste grafts worden gecontroleerd en voorbereidt op plaatsing in de kale gebieden. Om dit mogelijk te maken, boort de specialist openingen in de huid. De kleine wondjes sluiten vanzelf. Er vormen zich korstjes die binnen een paar dagen vanzelf van de huid vallen. Littekens zijn later nauwelijks zichtbaar. Het voordeel is dat er geen grote incisie nodig is en dat de huid na de ingreep zonder hechtingen geneest.

Haartransplantatie procedure

Voor de ingreep vindt een consult plaats. Samen met dokter Anthone bespreekt u de geschiktheid van de haarimplantatie en de arts informeert u over het verwachte resultaat en de risico’s. De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en veroorzaakt geen pijn. Afhankelijk van de omvang duurt de operatie vier tot acht uur. Onmiddellijk na de ingreep gaat u naar huis en vanaf twee tot drie dagen na de ingreep kunt u uw haar weer wassen. De huid geneest binnen zeven tot tien dagen. In de eerste zes weken na de haartransplantatie is het beter om af te zien van (contact)sporten en lichamelijke inspanningen. Ook beschermt u de hoofdhuid tegen uv-stralen.

Risico’s en complicaties

Complicaties zijn zeldzaam. Het is mogelijk dat er tijdens de ingreep een bloeding ontstaat, deze worden op tijd gestopt. Infecties en ontstekingen doen zich sporadisch voor. Zwellingen en blauwe plekken zijn bijwerkingen die veel voorkomen en die zich ook rond de ogen uiten. Een enkele keer heeft iemand twee tot vier weken last van verminderde gevoeligheid van de hoofdhuid. Af en toe houden gevoelloosheid en een trekkerig gevoel langere tijd aan. Diabetici en rokers hebben een uitgebreide screening nodig, omdat ze een grotere kans op een slechte wondgenezing hebben. Dit leidt soms tot het afsterven van huidweefsel, waardoor de haarzakjes minder goed aanslaan en groeien. Stop enkele weken voor de geplande ingreep met roken en hou dit ook na de operatie vol.

Duurzame resultaten

De resultaten van een haartransplantatie zijn blijvend. De verplaatste haarzakjes blijven op de kale plaatsen nieuwe haren produceren en u geniet uw leven lang van de ingreep. Een haartransplantatie verandert niets aan lichamelijke veroudering. Hier is helaas (nog) niets tegen te doen. Dat betekent dat het haar naarmate de jaren voorbijgaan, minder vol is dan eerder.

Gespecialiseerde ingreep

Een haartransplantatie is een gespecialiseerde behandeling die voor een goed resultaat een ervaren hand nodig heeft. Dokter Anthone is als haarchirurg geregistreerd bij de ISHRS, International Society of Hair Restoration Surgery en heeft ervaring met het toepassen van de FUE-methode. Door het regelmatig volgen van cursussen, trainingen en workshops blijft de kennis actueel en wordt u behandelt volgens toonaangevende en resultaat gerichte methoden.

Kostprijs haartransplantatie

Bij het zoeken van een oplossing voor haarverlies, kijkt u naar de mogelijkheden en de prijzen van behandeltechnieken. Omdat een haartransplantatie een chirurgische ingreep is, is het een van de duurste oplossingen. Daar staat tegenover dat het in veel gevallen een eenmalige uitgave betreft. U heeft levenslang plezier van de resultaten. Bij Cosmedics is een FUE-haartransplantatie mogelijk vanaf € 3,95 per graft. Tijdens het consult en bij gebleken geschiktheid, ontvangt u een prijsofferte op maat.

Adviesgesprek haartransplantatie

Is een haartransplantatie de ingreep waar u naar op zoek bent? Biedt de FUE-techniek een oplossing voor een uitgedunde haardos? Kies voor een vrijblijvend consult bij Cosmedics in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone laat u zien welke ingrepen in het verleden zijn toegepast en welke resultaten daarbij bereikt zijn. U heeft tijd om vragen te stellen en u ontdekt of een haartransplantatie de behandeling is die bij u past. Neem zaken die betrekking hebben op uw actuele gezondheid en medische geschiedenis mee naar het gesprek. Een uitgebreid onderzoek is bedoeld om uw geschiktheid te beoordelen. Een enkele keer krijgt iemand een alternatief behandeladvies. Wilt u meer weten of direct een afspraak maken? Vul het online-afsprakensysteem in of neem telefonisch contact op met Cosmedics. De kliniek is bereikbaar op +32470087333.

Gerelateerde artikelen: