0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haartransplantatie Gent

Overweegt u een haartransplantatie Gent? De keuze voor een haartransplantatie in Gent is een grote beslissing. Professioneel uitgevoerde operaties gaan een leven lang mee. Het is niet vreemd om uzelf af te vragen hoe succesvol de procedure echt is en wat realistisch gezien mogelijk is in uw persoonlijke situatie. De resultaten verschillen per persoon en duurzaamheid hangt af van individuele factoren. Met een goede voorbereiding is een haartransplantatie Gent een eenmalige behandeling waar u jarenlang plezier van heeft.

Haartransplantatie Gent samengevat

Er zijn verschillende methoden die artsen gebruiken om een haartransplantatie toe te passen. Onze specialisten werken met de moderne FUE-methode. De ingreep bestaat uit het extraheren van grafts uit het donorgebied en deze verplaatsen naar kalende plaatsen ergens anders op het hoofd. De methode wordt toegelicht door dokter Anthone tijdens het bespreken en plannen van de haartransplantatie.

Langdurig resultaat

Als de haartransplantatie gebeurd door een gekwalificeerde arts, gaan de resultaten een leven lang mee. De reden hiervoor is te herleiden op de haarzakjes die afkomstig zijn uit het donorgebied en die een unieke structuur hebben. Deze grafts zijn niet gevoelig voor haarverlies en behouden de eigenschappen ook na de haartransplantatie. Waar de gezonde haarzakjes ook geïmplanteerd worden, ze behouden de originele structuur. Resultaten zijn niet direct zichtbaar. Gewoonlijk ziet u binnen drie tot vier maanden nieuwe haargroei, met een volledig resultaat tussen negen en twaalf maanden na de behandeling. In sommige gevallen duurt het achttien maanden voordat definitieve resultaten verschijnen

Haarverlies na haartransplantatie

Buiten de ontwikkeling van nieuwe haargroei, krijgen veel mensen te maken met ‘shedding’ na de ingreep. Het getransplanteerde haar valt drie tot vier weken na de ingreep uit. Dit betekent niet dat de haartransplantatie geen succes was en/of dat u niet uw leven lang plezier heeft van het resultaat. Haaruitval is een voorbijgaande reactie op de ingreep. De haarzakjes herstellen zich in de maanden die volgen en brengen uiteindelijk weer gezonde haren voort.

Factoren die invloed hebben op het resultaat

Hoewel het duidelijk is dat de resultaten van een FUE haartransplantatie langdurig zijn, is het goed om te weten dat er factoren zijn die dit beïnvloeden. Omdat iedereen anders is, hebben de factoren niet bij iedereen hetzelfde ‘effect’.

Ervaring behandelend arts

Kies voor een professionele, ervaren specialist die de haartransplantatie toepast. Dit is een van de belangrijkste factoren die het succes van de ingreep beïnvloedt. Onervaren artsen weten niet altijd de juiste groeirichting te vinden, waardoor de haargroei er onnatuurlijk uitziet. Dokter Anthone is ISHRS geregistreerd en heeft aantoonbare ervaring met het toepassen van de FUE-methode.

Leeftijd

Hoewel de levensduur van de getransplanteerde haren onveranderd blijft, naarmate u ouder wordt, kan de structuur veranderen. Hoewel de ongevoeligheid voor haaruitval blijft, is het niet ondenkbaar dat het getransplanteerde haar op latere leeftijd dunner is dan eerder. Dit gebeurt ook met gewoon haar, het is een gevolg van veroudering. Mensen die op te jonge leeftijd een haartransplantatie ondergaan, hebben soms op latere leeftijd een aanvullende operatie nodig.

Nazorg

Het volgen van advies en instructies na de operatie is belangrijk en speelt een rol in het uiteindelijke resultaat. Nazorg is eenvoudig en dokter Anthone neemt de verschillende stappen met u door. Heeft u na de operatie vragen? Neem dan contact op met de kliniek.

Andere factoren

Hoewel een ervaren arts en de juiste nazorg de belangrijkste factoren zijn die invloed het hebben op het resultaat van de haartransplantatie, zijn er andere punten om rekening mee te houden. De ingreep vraagt een grondige voorbereiding. Niet alle vormen van haarverlies zijn geschikt voor behandeling met een haartransplantatie :

Gezondheid donorhaar

De ingreep gebeurt met uw eigen donorhaar dat afkomstig is van de achterkant en zijkanten van het hoofd. Is er onvoldoende donorhaar om de kalende plekken te behandelen? Helaas volgt in deze gevallen een afwijzend behandeladvies. Als een arts al op voorhand ziet dat het kalende gebied groter is dan het beschikbare donormateriaal is een goed resultaat uitgesloten. Het is beter om in dat geval een alternatieve behandeling te zoeken, in plaats van over een paar maanden teleurgesteld te zijn met het resultaat.

Vergelijk het aanbod

Voordat u een keuze maakt voor een haartransplantatie is het goed om uzelf te verdiepen in het aanbod in binnen- en buitenland. Het gebeurt regelmatig dat mensen om de lagere kosten een ingreep in het buitenland overwegen. Haartransplantaties zijn cosmetisch en de mutualiteit komt niet tussen. Het is een kostbare behandeling waarbij u, afhankelijk van de omvang, rekening houdt met bedragen vanaf ongeveer € 3500 en verder oplopend. Het kan geen kwaad om bij verschillende behandelaars een prijsopgave aan te vragen. Lees ook haartransplantatie ervaringen om zo te zien hoe mensen een bepaalde kliniek of behandelaar ervaren. Probeer offertes te vergelijken die uitgaan van dezelfde basisgegevens, zoals het aantal haarzakjes en de haartransplantatie techniek.

Prijs-kwaliteitverhouding

Bij het vergelijken van de tarieven, vallen de lagere prijzen die vooral Turkse haarklinieken bieden direct op. Ondanks dat een groot aantal mensen op jaarbasis naar Turkije reist voor een haartransplantatie, is het een stap die u grondig voorbereidt en onderzoekt. Ziet u op tegen de lange reis of maakt u zich zorgen over communicatieproblemen? Cosmedics biedt een prima prijs-kwaliteitverhouding en behandeling in een veilige, hygiënische ruimte. De kliniek is goed bereikbaar en ook na de operatie zijn we bereikbaar voor nazorg en eventuele bijwerkingen waar u last van heeft.

Adviesgesprek haartransplantatie

Een haartransplantatie is minimaal-invasief maar niettemin een chirurgische ingreep waar een risico aan zit. Dokter Anthone neemt het behandeltraject uitgebreid met u door en laat zien wat u van de operatie mag verwachten. Bijwerkingen en complicaties worden besproken en u ziet haartransplantatie voor en na foto’s van eerdere ingrepen. Maak een afspraak voor een consult bij Cosmedics en stel de vragen die u heeft. Dokter Anthone stelt vragen over uw gezondheid, medische achtergrond en de verwachting die u van een haartransplantatie heeft. Bent u geschikt voor de ingreep? Dan ontvangt u een behandelplan op maakt. Een afspraak voor een consult maakt u online of door telefonisch contact op te nemen met de kliniek. U bereikt ons op +32470087333.

Haartransplantatie Gent – FAQ

Hoe werkt een FUE haartransplantatie?

De FUE-methode werkt door het afzonderlijk een voor een extraheren van de haarzakjes uit het donorgebied. Hiervoor gebruikt de arts een micromotor of kiest voor een handmatige methode, waarbij rekening wordt gehouden met de kenmerken van de haarzakjes. Hierbij kunt u denken aan de structuur van het haar, de uitgangshoek en de dikte van de haarschacht.

Wat zijn de voordelen van de FUE-techniek?

De techniek werkt zonder het maken van incisies, waardoor een arts niet hoeft te hechten en het risico op blijvende littekens erg klein is. De hersteltijd is kort en u kunt in veel gevallen vlot terug aan het werk. Eventueel werkt de arts met haarzakjes die afkomstig zijn van de borst en/of uw rug.

Hoeveel kost een haartransplantatie?

Iedere situatie is anders en de kosten zijn gebaseerd op meerdere factoren, zoals het aantal grafts. Cosmedics rekent tarieven vanaf € 3,95 per graft. Tijdens het consult ontvangt u een prijsofferte gebaseerd op uw individuele behoeften.

Is de FUE-methode pijnlijk?

De meeste mensen hebben geen pijn tijdens de operatie die onder plaatselijke verdoving gebeurt. Napijn is mild tot matig en met een gewone pijnstiller tegen te gaan. In veel gevallen is de pijn de dag na de ingreep volledig verdwenen en zijn alleen nog zwellingen en blauwe plekken zichtbaar.

Wat is de hersteltijd na een haartransplantatie?

De huid herstelt zich in een normale situatie binnen 7 tot 10 dagen na de ingreep. Op de transplantatieplaatsen ontstaan korstjes. Het genezen hiervan gaat gepaard met jeuk. Als de jeuk u irriteert, kies er dan voor om de huid te koelen. Krab de korstjes niet los en/of open waardoor de kans op ontstekingen toeneemt. Na het genezen van de huid is het herstel nog niet volledig. Vanaf zes weken na de haartransplantatie is het weer verantwoord om alle activiteiten en inspanningen te doen, zoals eerder.

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Het aantal grafts in een haartransplantatie hangt af van de omvang van het haarverlies en de verwachte haardichtheid. Tijdens een consult bespreekt u met dokter Anthone de opties.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

De resultaten van een haartransplantatie gaan uw leven lang mee. Naarmate u ouder wordt, is het mogelijk om een natuurlijke verdunning van de haardos te zien. Dit geldt lang niet voor iedereen en overkomt ook mensen die geen haartransplantatie hebben ondergaan. Het is een normaal verschijnsel van het ouder worden.

Wat zijn de risico’s van een haarimplantatie?

Enkele van de bekende bijwerkingen van een FUE haartransplantatie zijn zwellingen, blauwe en rode huidverkleuringen en jeuk. Soms is er sprake van nabloedingen, slechte wondgenezing, ontstekingen en/of folliculitis.

Is de verbeterde haargroei meteen zichtbaar?

In de weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren uit. U kunt dit als een shock ervaren, terwijl het eigenlijk een normaal verschijnsel is na de transplantatie. Het haargroeiproces gaat over in de rustfase en vanaf drie tot zes maanden na de operatie mag nieuwe haargroei verwacht worden.

Gerelateerde artikelen: