0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haartransplantatie Luik

Zoekt u informatie over een haartransplantatie Luik? Uw haar valt uit, diepere inhammen, een hoger voorhoofd en een kalende kruin. Het lijdt geen twijfel dat haaruitval u onberoerd laat. Een haartransplantatie is een populaire en geaccepteerde behandelmethode bij erfelijke kaalheid. Hoewel er verschillende haargroeimiddelen en andere therapieën zijn om haarverlies te behandelen, is een haartransplantatie Luik een van succesvolste oplossingen. De techniek geeft blijvend nieuwe haargroei en is minimaal invasief.

Haaruitval en haartransplantatie Luik

Er zijn talloze oorzaken voor haarverlies. Erfelijke gevoeligheid is er voor verantwoordelijk dat de groeifasen van de haarzakjes in een stroomversnelling komen, waardoor ze uiteindelijk verloren gaan. Dit valt op in de gebieden van de haarlijn, de inhammen en de kruin. Een meerderheid van de mannen, in het begin van de dertiger jaren, heeft in minder of meerdere mate met haaruitval te maken. Het zelfvertrouwen leidt er onder en een sociaal isolement ligt op de loer. Zonder behandeling kan alopecia androgenetica bij mannen tot volledige kaalheid leiden.

Haartransplantatie procedure

De haartransplantatie gebeurt onder plaatselijke verdoving en is pijnloos. Dankzij moderne anesthesie, verdoofd de specialist alleen bepaalde delen van de hoofdhuid. Het benodigde aantal grafts wordt met een holle naald uit het donorgebied gehaald en voorbereidt op transplantatie. Tijdens het consult bij Cosmedics bespreekt u met dokter Anthone de details van de operatie, inclusief de haarzakjes die nodig zijn voor een natuurlijk resultaat

FUE-techniek

Bij Cosmedics passen we de moderne Follikel Unit Extractie, FUE, methode toe. Dat betekent dat de specialist de haarzakjes een voor een geëxtraheerd. De techniek is geschikt voor het verdikken en verbeteren van de haarlijn, het camoufleren van littekens en het opvullen van kale plekken. Ook het transplanteren van de wenkbrauwen, de baard en snor komen voor de FUE-techniek in aanmerking.

Voordelen FUE-methode:

  • Minimaal invasief
  • Snel herstel
  • Geen littekens
  • Natuurlijk resultaat

Nadelen FUE-methode:

  • Kostbaar en tijdrovend

Na de operatie

Hoewel de chirurgische ingreep lang is en vier tot acht uur duurt, is het een ingreep met een klein risico op bijwerkingen. Dat neemt niet weg dat het een operatieve behandeling is, waarbij specifieke instructies van toepassing zijn. Dit geldt met name voor het innemen van de voorgeschreven medicatie, het gebruik van geschikte haarverzorgingsproducten en lotions.

Lichamelijke inspanning vermijden

De hersteltijd na de operatie is minimaal en beheersbaar. Na de procedure gaan de meeste mensen een paar dagen later weer aan het werk. Het vooral belangrijk om de eerste tien dagen rekening te houden met uw hoofd. Vermijd onnodige druk op het hoofd en een stijging van de bloeddruk door zowel sport, fysiek zware arbeid en/of stress. Voorkom direct contact met de hoofdhuid, krab of wrijf niet over de korstjes. De korstjes zijn na zeven tot tien dagen verdwenen. Hetzelfde geldt voor roodheid en zwellingen die na de ingreep zijn ontstaan. Het duurt gemiddeld tien dagen voordat de huid is genezen.

Nazorg

Hoewel u na de ingreep bijna direct fit en uitgerust bent, moet u rekening houden met een periode van een week tot tien dagen waarin u het rustig aan doet. Draag geen hoofdbedekking en bescherm de hoofdhuid tegen het zonlicht. U krijgt het advies om geen inspannende, sportieve activiteiten te doen en niet naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Bekende bijwerkingen en klachten na een haartransplantatie zijn onder meer zwellingen, roodheid, blauwe plekken, nabloedingen en milde tot matige hoofdpijn. Als deze klachten aanhouden of als u last krijgt van hoge koorts, ontstekingen en/of onbekende klachten neemt u contact op met de kliniek. De arts zoekt naar de oorzaak en stelt indien nodig een behandeling voor. Kosten voor nazorg zijn bij het behandeltarief inbegrepen.

Resultaten na de haartransplantatie

Weet dat een haartransplantatie niet direct een zichtbaar resultaat geeft. Sterker nog, de meeste mensen zien vanaf drie weken na de operatie het getransplanteerde haar uitvallen. Ondanks dat het een bekend gegeven is, ervaart u het haarverlies als een teleurstelling. Goed om te weten is dat het alleen de haar is die uitvalt. Het haarzakje komt in de rustfase van het haargroeiproces terecht. Gemiddeld drie maanden na de haartransplantatie ziet u nieuwe haargroei ontstaan. Deze ontwikkeling gaat gestaag verder. Het behandelde gebied vult zich met sterk, nieuw en gezond haar. Negen tot twaalf maanden na de procedure is het eindresultaat te zien.

Kosten haartransplantatie in Luik

Iedere situatie is uniek. Cosmedics behandelt elke haartransplantatie op maat. Het is belangrijk om aandacht aan uw individuele behoeften te besteden, omdat alleen op deze manier de beste resultaten bereikt worden. De tarieven van de ingreep verschillen en hangen onder andere af van de omvang van de haartransplantatie. Tijdens een individueel consult nemen we de haartransplantatie kosten met u door. Tarieven worden berekend op basis van het aantal haarzakjes en zijn beschikbaar vanaf € 3,95 per graft. Het eerste consult is gratis. Als u naar de kliniek komt voor een consult, onderzoekt dokter Anthone uw geschiktheid voor een haartransplantatie en stelt een behandelplan op. De kosten voor een haartransplantatie hebben geen vergoedingsmogelijkheden bij de mutualiteit. De haartransplantatie is de enige oplossing bij haarverlies, waarbij nieuwe haargroei op uitgedunde plaatsen mogelijk is. In veel gevallen is het een eenmalige procedure en geniet u uw leven lang van de resultaten.

Persoonlijk behandeladvies

Heeft u last van haaruitval en zoekt u een passende oplossing? Twijfelt u aan het gebruik van een haargroeimiddel en wilt u weten wat het alternatief is? Maak gerust een afspraak bij Cosmedics. U vindt onze moderne kliniek in Hulshout/Westmeerbeek. Lees ervaringen van haartransplantaties die eerder hebben plaatsgevonden, bekijk haartransplantatie voor en na foto’s, stel vragen aan onze specialisten. Het consult is bedoeld om u te laten zien welk effect een haartransplantatie heeft en om uw situatie te beoordelen. Helaas is de ingreep niet voor iedereen de beste oplossing. De oorzaak van haaruitval is hierop van invloed, maar ook uw gezondheid speelt een rol. Gebruikt u medicatie of heeft u eerder een operatie meegemaakt? Maak hier melding van tijdens het gesprek. Plan uw consult snel en eenvoudig online. Neemt u liever persoonlijk contact op? Cosmedics is telefonisch bereikbaar op +32470087333.

Haartransplantatie Luik – FAQ

Kan iedereen voor een haartransplantatie naar Luik?

Voorafgaand aan het behandeltraject vindt een consult plaats met een ervaren arts. Dit consult is persoonlijk en gebeurt in de kliniek. De arts onderzoekt het haarverlies, het donormateriaal en stelt vragen over uw gezondheid en medische achtergrond. Zo wordt beoordeeld wat de mogelijkheden zijn en welke resultaten u mag verwachten.

Waarom is een FUE haartransplantatie succesvol?

De FUE-methode staat bekend om de natuurlijke resultaten. Het is een internationaal bewezen procedure die met verfijnde apparatuur gebeurt. De ingreep is minimaal-invasief, zonder dat u zich zorgen moet maken over incisies, hechtingen en/of littekens.

Waar hangt de hoeveelheid haarzakjes van af?

Het aantal haarzakjes dat wordt verplaatst hangt af van het haarverlies en de conditie van het donorgebied. Iedereen heeft een unieke behoefte, er is geen standaard aantal. Het is altijd nodig om eerst naar een consult te gaan.

Kan ik van ander donormateriaal gebruikmaken?

Nee, een haartransplantatie gebeurt alleen maar met uw eigen donorhaar. Als het donorgebied ontoereikend is, is de ingreep helaas niet mogelijk en bent u aangewezen op andere of alternatieve behandeltechnieken.

Groeien haarzakjes die uit het donorgebied zijn gehaald weer aan?

De haarzakjes die verwijderd zijn, groeien in het donorgebied niet terug. Om een egale verdeling te krijgen, zonder dat het opvalt dat er haar is verwijderd, is een ervaren specialist nodig. Uit een gezond donorgebied kan een totaal aantal van 4500 tot 5000 haarzakjes geoogst worden. Met een beperkt donorgebied is een professionele planning en evenredige verdeling van de haarzakjes vereist voor een mooi resultaat.

Hoe bereid ik mezelf voor op de haartransplantatie?

Overleg met uw (huis)arts over het gebruik van medicatie en voedingssupplementen in de weken voor en na de ingreep. Het normale doseerschema kan tijdelijk worden aangepast. Mensen met een chronische aandoening, krijgen het advies de haartransplantatie te overleggen met de behandelend arts. Was de avond voor de ingreep uw haar.

Is het nodig om al mijn haar af te scheren?

Nee. Bij Cosmedics heeft u de keuze om voor een haarsparende haartransplantatie te gaan. In dat geval wordt alleen een deel van het donorgebied geschoren. Dit is naderhand niet zichtbaar, omdat omliggende haren het kortere deel bedekken.

Moet ik medicatie gebruiken na de ingreep?

De arts schrijft antibiotica en ontstekingsremmers voor die u gebruikt na de haartransplantatie. De medicatie verkleint het risico op infecties. Gebruik de medicatie volgens voorschrift.

Hoelang kan ik niet sporten?

Minimaal inspannende activiteiten mogen daags na de ingreep hervat worden. Intensieve (contact)sporten, maar ook watersporten zijn weer voluit mogelijk vanaf zes weken na de haartransplantatie.

Ben ik lang uit de running?

Afhankelijk van uw beroep en de werkomstandigheden, luidt het advies om het een paar dagen rustig aan te doen en de inspanningen tot een minimum te beperken. Na een paar dagen is het weer mogelijk om normale dagelijkse klusjes en lichte werkzaamheden uit te voeren. Als u zwaardere of lichamelijke arbeid verricht, overlegt u met de arts de mogelijkheden voor een vlotte werkhervatting.

Gerelateerde artikelen: