0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haartransplantatie Brugge

 Overweegt u een haartransplantatie Brugge? Of het nu gaat om een kale plek op het achterhoofd, een terugtrekkende haarlijn of haar dat dunner wordt, een haartransplantatie is een oplossing voor haaruitval. Over het algemeen denken mensen die interesse hebben in deze ingreep goed na over de verschillende behandelmethoden, de voor- en nadelen van de techniek en de behandelkosten. Tijdens een uitgebreid consult bij Cosmedics bepaalt u samen met onze specialisten of een haartransplantatie Brugge de ingreep is die u zoekt.

Haartransplantatie Brugge, de feiten

Een haarimplantatie is een operatie die, afhankelijk van de omvang, vier tot acht uur duurt. Omdat de ingreep gebeurt met lokale verdovingen is opname in de kliniek niet nodig. Na afloop van de operatie neemt de specialist de nazorg met u door en krijgt u medicatie voorgeschreven. Herstellen doet u in uw eigen vertrouwde thuisomgeving. Neem de eerste dagen rust, ontzie uw hoofd, gebruik de voorgeschreven antibiotica en ontstekingsremmers. U merkt dat er korstjes op de hoofdhuid ontstaan en dat het genezen hiervan jeuk veroorzaakt. Voorzichtig koelen neemt het vervelende gevoel weg. Wrijf of krab niet aan de huid. Voorkom beschadigingen waardoor het risico op ontstekingen toeneemt. Binnen zeven tot tien dagen is de hoofdhuid genezen. Vanaf zes weken na de operatie doet u weer alle activiteiten en inspanningen zoals eerder.

Kosten haartransplantatie

Uw veiligheid en welzijn staan voorop. Om deze reden vindt de ingreep plaats in een speciaal daarvoor uitgeruste, hygiënische behandelruimte. Cosmedics berekend een tarief vanaf € 3,95 per graft. De kosten van de ingreep zijn afhankelijk van het aantal grafts dat nodig is om een natuurlijk resultaat te bereiken. Over het algemeen vergoed de mutualiteit de kosten van een haartransplantatie niet, omdat het een cosmetische behandeling is. Haarverlies heeft weliswaar gevolgen voor uw geestelijke gezondheid, maar omdat de medische noodzaak ontbreekt, blijft een kostenvergoeding uit. Wilt u weten of er uitzonderingen zijn en/of aan welke voorwaarden u daarvoor moet voldoen? Uw verzekeraar vertelt u hier meer over.

Veilige behandeltechniek

Onze specialisten werken met de FUE-techniek, waarbij de arts haarzakjes met een holle naald extraheert. Dit extraheren, of oogsten, gebeurt in de achterkant en zijkanten van het hoofd. De geoogste haarzakjes zijn niet gevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron dat verantwoordelijk is voor alopecia androgenetica. Een haartransplantatie is alleen mogelijk met eigen donorhaar. Heeft u last van haarverlies? Wacht niet te lang met het zetten van stappen. Als de kale gebieden groter zijn dan dat er donormateriaal beschikbaar is, is uw geschiktheid niet vanzelfsprekend. Doe onderzoek of laat onderzoek doen naar de oorzaak van haaruitval. Weten wat het haarverlies veroorzaakt, geeft een stukje rust en stelt u in staat een behandeling te zoeken.

Tijdelijke haaruitval

Haarverlies is divers en heeft uiteenlopende oorzaken. Goed om te weten is dat het in veel gevallen een tijdelijke situatie is. Fysieke en emotionele stress, maar ook voedingstekorten, hormoonschommelingen, medische behandelingen en bepaalde aandoeningen hebben haaruitval tot gevolg. Wat niet iedereen weet, is dat met het aanpakken en behandelen van de oorzaak, het haarverlies zich na meerdere maanden herstelt. Telogeen effluvium, plotselinge haaruitval is vervelend, maar niet permanent. Omdat de haargroei zich op den duur herstelt, is een haartransplantatie in dit geval niet de beste oplossing.

Lange behandeldag

Op de dag van de ingreep, meldt u zich op tijd in de kliniek. Omdat onze specialisten werken met lokale anesthesie, is het gebruik van een licht ontbijt mogelijk. Kies voor comfortabele kleding, waarin u zich lekker voelt. Luister naar uw favoriete muziek, kijk een film of doezel weg terwijl de haarzakjes getransplanteerd worden. Tussen het oogsten en implanteren van de grafts is er tijd voor een (lunch)pauze. Het strekken van uw benen en wat rondlopen is een welkome afwisseling met het zitten. De haartransplantatie duurt vier tot acht uur. Ondanks de plaatselijke verdovingen, krijgt u het advies om niet zelfstandig naar huis te rijden. De volgende dag is het weer verantwoord om achter het stuur van de auto plaats te nemen. Voordat u de kliniek verlaat, krijgt u van dokter Anthone praktische tips voor de komende dagen.

Snel herstel

Ongemakken of bijwerkingen na een haartransplantatie zijn beperkt. Napijn is met een pijnstiller tegen te gaan. Zwellingen en blauwe plekken nemen in de dagen na de ingreep vanzelf af. Op de behandelde huid vormen zich korstjes. Zonder complicaties herstelt de huid zich binnen tien dagen. Dat betekent niet dat het herstel ten einde is. Al met al is er een periode van zes weken, waarin u op past met dat wat u doet. Ontzie het hoofd en vermijd (contact)sporten en lichamelijke inspanningen. Ga niet naar de sauna en stel uw hoofd niet onbeschermd bloot aan het zonlicht. Mensen die een haartransplantatie ondergaan, hervatten gemiddeld na een week de meeste werkzaamheden. Dit met uitzondering van werk in stoffige ruimtes en zwaar fysieke arbeid.

Nieuwe haargroei

Na de ingreep bent u benieuwd naar het resultaat. De langzame ontwikkeling van het resultaat is een van de meest genoemde nadelen van de haartransplantatie. Het duurt drie tot vier maanden en soms langer, voordat nieuwe haargroei op de transplantatie plaatsen ontstaat. De getransplanteerde haarzakjes komen eerst in de rustfase voordat een nieuwe haar tot ontwikkeling komt. Een gezonde haar groeit gemiddeld 1 cm per maand, het mag dus even duren voordat u echte verbetering ziet. Tien tot twaalf maanden na de operatie bereikt u het optimale resultaat.

Adviesgesprek haartransplantatie in Brugge

Afrekenen met haarverlies en weer genieten van natuurlijke haargroei? Maak een afspraak voor een haartransplantatie adviesgesprek bij Cosmedics. Dokter Anthone is een ISHRS geregistreerde specialist met aantoonbare ervaring. Tijdens het consult laten we u voorbeelden zien van eerdere ingrepen en krijgt u antwoord op uw vragen. Twijfelt u of een haarimplantatie de beste oplossing is voor het haarverlies waar u mee te maken heeft? Bent u bekend met de oorzaak van haaruitval of heeft u andere behandelingen geprobeerd? Neem zoveel mogelijk informatie over uw gezondheid en haarverlies mee naar het gesprek. Zowel in- als externe factoren hebben invloed op de haargroei en het succes van een haartransplantatie. Plan uw afspraak online of neem telefonisch contact op met +32 470087333.

Haartransplantatie Brugge – FAQ

Werkt een FUE haartransplantatie echt?

Ja, gezonde haarzakjes die uit het donorgebied geëxtraheerd worden, hebben een structuur die ze ongevoelig maakt voor het DHT-hormoon. Na het implanteren op de plaatsen met haarverlies, blijven deze unieke kenmerken onveranderd. De getransplanteerde haarzakjes blijven, volgens het natuurlijke haargroeiproces, haren produceren.

Wat kan ik verwachten na de haartransplantatie?

Hoe de herstelperiode en nazorg verlopen hangt af van de naleving van de instructies die u krijgt. Op de huid vormen zich kleine korstjes die over het algemeen binnen 7-10 dagen verdwijnen. Het wassen van uw haar en hoofdhuid kan weer voorzichtig vanaf 24 uur na de ingreep. Zwellingen en blauwe plekken nemen geleidelijk af. U dient zwaar inspannende lichamelijke activiteiten en werkzaamheden tot zes weken na de operatie te vermijden.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

De meeste mensen zijn verbaasd over het feit dat de ingreep nauwelijks pijn veroorzaakt. Het enige ongemak voelt u bij het injecteren van de plaatselijke verdovingen. Napijn is mild tot matig.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Afhankelijk van het soort werk u verricht en uw werkomgeving, gaan veel mensen binnen een paar dagen weer aan het werk. Zwaar fysieke werkzaamheden en/of stoffige ruimtes vermijdt u beter wat langer. Bespreek dit met de arts tijdens het consult.

Kan ik een haartransplantatie laten toepassen?

Mensen met alopecia androgenetica komen voor de ingreep in aanmerking als de gezondheid dat toelaat. Vooruitgang in technologie en verfijning van apparatuur maken de haarimplantatie mogelijk voor uiteenlopende haartypes. Een gratis consult met dokter Anthone is de beste manier om erachter te komen of u een geschikte kandidaat bent.

Hoelang duurt het herstel van een haarimplantatie?

Genezing van de hoofdhuid duurt 7 tot 10 dagen. Onder normale omstandigheden bent u in staat om na een paar dagen terug te keren naar uw dagelijkse bezigheden, met uitzondering van inspannende fysieke activiteiten. Vanaf zes weken na de haartransplantatie zijn ook alle sporten en inspanningen weer toegestaan.

Hoelang duurt de operatie?

Afhankelijk van de omvang en complexiteit duurt een haartransplantatie 4 tot 9 uur.

Kunnen vrouwen een haartransplantatie in Brugge laten doen?

Zeker. De resultaten van de FUE-techniek zijn uitstekend. U heeft de mogelijkheid om voor een haarsparende operatie te kiezen, waarbij niet al het haar geschoren wordt. De ingreep valt op deze manier zo min mogelijk op.

Wordt de ingreep door een ervaren specialist gedaan?

Dokter Anthone is als haarchirurg geregistreerd bij de ISHRS en heeft ervaring met het toepassen van de FUE-methode bij mannen en vrouwen. U bent in vertrouwde, vakbekwame handen.

Valt een haartransplantatie op?

Meteen na de ingreep is de hoofdhuid gezwollen en zijn blauwe plekjes zichtbaar. In het behandelgebied worden korstjes gevormd die minder dan een week aanhouden. Bedek uw hoofdhuid de eerste dagen niet en let op dat u de huid beschermd tegen factoren als stof en uv-stralen. Als de hoofdhuid is genezen valt de operatie niet langer op. Vanaf drie tot zes maanden na de ingreep ontstaat nieuwe haargroei die zich langzaam verder ontwikkeld.

Gerelateerde artikelen: