0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haartransplantatie Antwerpen

Zoekt u behandelmogelijkheden voor een haartransplantatie Antwerpen? Haaruitval komt nooit gelegen en is in veel gevallen plotseling. Niet altijd is de haargroei in staat zich vanzelf te herstellen en is behandeling gewenst. Huidziekten, medische behandelingen, trauma’s, stress en genetisch bepaalde haaruitval zijn de meest voorkomende oorzaken van haarverlies. Een haartransplantatie Antwerpen is een antwoord op erfelijke haaruitval. Dokter Anthone van Cosmedics is een ISHRS geregistreerde haartransplantatie arts, die u graag adviseert en informeert over een haartransplantatie met blijvend resultaat.

FUE haartransplantatie Antwerpen

Is alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval bij u vastgesteld als de oorzaak van haarverlies? Misschien dat een FUE haartransplantatie een oplossing is. De chirurgische ingreep herstelt de haargroei op kalende plaatsen en geeft u weer zelfvertrouwen. De gebruikte techniek is modern en de kans op risico’s en bijwerkingen klein. Ondanks deze positieve kenmerken, is het tegelijk een behandeling waar niet iedereen met haaruitval voor in aanmerking komt. Wat zijn de voorwaarden voor een haartransplantatie?

    • Haaruitval is een gevolg van genetische bepaling;
    • Er is genoeg gezond donorhaar beschikbaar;
    • U verkeert in goede gezondheid;

Bent u zeker of u lijdt aan alopecia androgenetica? Bestel een handige thuistest bij het Haaronderzoekscentrum en weet binnen een paar weken meer over de oorzaak en behandelmogelijkheden.

Haartransplantatie met eigen donorhaar

Dokter Anthone werkt met uw eigen donorhaar, zodat het risico op afstoting nihil is. Dat betekent wel dat u genoeg donormateriaal moet hebben, om een mooi resultaat te bereiken. Is het kalende gebied groter dan dat redelijkerwijs met donorhaar bedekt kan worden, dan is de kans groot dat u een negatief behandeladvies krijgt. Het donorgebied bevindt zich aan de achterkant en zijkanten van het hoofd, de haarkrans. Afhankelijk van uw situatie geeft dokter Anthone u een advies over het aantal haarzakjes dat u laat verplaatsen voor een mooi, natuurlijk resultaat.

Oogsten of extraheren haarzakjes

Het doel van een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar plaatsen ergens anders op de hoofdhuid. Het oogsten of extraheren van de grafts gebeurt met een holle naald en onder plaatselijke verdoving.

Implanteren van de haarzakjes

Het tweede gedeelte van de haartransplantatie bestaat uit het evenredig implanteren van de haarzakjes op de plaatsen waar het haar is uitgevallen. Om een natuurlijk resultaat te krijgen, gebeurt dit met precisie en aandacht voor de groeirichting van omliggende haren.

Poliklinische behandeling

Dokter Anthone werkt met plaatselijke verdovingen. Nadat de ingreep klaar is, krijgt u medicatie en neemt u de instructies voor een vlot herstel met de arts door. Medicatie bestaat uit antibiotica en ontstekingsremmers, waarbij een u voorgeschreven kuur opmaakt en niet eerder stopt met het gebruik. Dezelfde dag gaat u terug naar huis, waarbij het verstandig is om uzelf door een bekende op te laten halen en thuis te brengen. Het lange zitten in de behandelstoel en de werking van de gebruikte verdovingen hebben invloed op uw reactievermogen. De volgende dag is zelf rijden weer verantwoord.

Gevoelige hoofdhuid

De eerste dagen staan in het teken van de huidgenezing. Op de behandelde huid worden korstjes gevormd die jeuk veroorzaken. Hoe verleidelijk het ook is om te krabben of wrijven, krijgt u het advies om de huid te koelen en zo de jeuk en zwellingen, die zijn ontstaan als gevolg van de haartransplantatie, tegen te gaan. De zwellingen, maar ook de blauwe plekken en korstjes verdwijnen binnen zeven tot tien dagen na de ingreep.

Zes weken rustig aan doen

Een genezen hoofdhuid is nog niet gelijk een teken dat u weer alle werkzaamheden en activiteiten doet zoals eerder. De getransplanteerde grafts zijn gevoelig, daarom is het belangrijk om niet te zweten en uw hoofd niet onder druk te zetten. Lichamelijke inspanningen, maar ook contactsporten, zwemmen en het bezoeken van de sauna doet u tot zes weken na de haartransplantatie niet.

Nieuwe ontwikkeling haargroei

Kenmerkend voor een haartransplantatie is dat het een ingreep is die niet direct resultaat laat zien. Haaruitval in de weken na de ingreep is normaal en een gevolg van de reactie bij het haargroeiproces. Het zijn alleen de getransplanteerde haren die uitvallen, de haarzakjes gaan tijdelijk in de rustfase. Nieuwe haargroei is pas vanaf drie maanden na de haartransplantatie te verwachten. Dit gebeurt bij de een sneller dan bij de ander. Ontwikkeling van de haargroei gaat door tot ruim twaalf maanden na de ingreep. Het is een langdurig proces, waarbij uw geduld op de proef wordt gesteld. Dat geduld loont, ziet u bij het beoordelen van het bereikte resultaat.

Kosten haartransplantatie in Antwerpen

Ondanks dat de haartransplantatie een effectieve oplossing voor erfelijke haaruitval, komt de mutualiteit niet tussen bij het betalen van de behandelkosten. Hoeveel een ingreep kost, hangt onder andere af van de gebruikte techniek en het aantal grafts dat u laat verplaatsen. Dokter Anthone heeft een tarief vanaf € 3,95 per graft. Een prijsofferte op maat, ontvangt u tijdens een consult in onze kliniek. Vergelijkt u prijzen? In dat geval bent u wellicht op de hoogte van de goedkopere tarieven die buitenlandse haarklinieken promoten. Wees voorzichtig met het nemen van een beslissing. Een haartransplantatie is meer dan alleen het verplaatsen van de haarzakjes. Ook de nazorg en de manier waarop u hersteld zijn van invloed op het eindresultaat. Kijk naar eerder behaalde resultaten en vraag welke ervaring een specialist heeft, voordat u ‘zomaar’ een keuze maakt voor een goedkope aanbieding.

Gratis haartransplantatie consult

Overweegt u een haartransplantatie in Antwerpen en omgeving? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Cosmedics in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone is geregistreerd bij ISHRS, International Society of Hair Restoration Surgery en laat u zien welke resultaten met de moderne FUE techniek mogelijk zijn. Tijdens het consult bespreekt u onderwerpen als de oorzaak van haarverlies, uw gezondheid en medisch verleden, medicijngebruik en de verwachting die u van een behandeling heeft. Dokter Anthone onderzoekt het haarverlies, het beschikbare donormateriaal en de gezondheid van uw hoofdhuid. Vragen worden over en weer gesteld en beantwoord. Bent u een geschikte haartransplantatie kandidaat? U ontvangt een behandelvoorstel en prijsofferte op maat. Meer weten of een afspraak maken? Gebruik het online contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via +32470087333.

Haartransplantatie Antwerpen – FAQ

Welke techniek wordt gebruikt bij een haartransplantatie in Antwerpen?

Bij Cosmedics wordt de FUE-methode standaard gebruikt. U heeft daarbij de mogelijkheid om te kiezen voor een haarsparende haartransplantatie. Dokter Anthone licht de opties toe tijdens een consult.

Hoeveel kost een haartransplantatie in Antwerpen?

De ingreep wordt toegepast vanaf € 3,95 per haarzakje. U ontvangt een prijsofferte op maat na gebleken geschiktheid. In de offerte ziet u precies wat de ingreep inhoudt en hoeveel grafts verplaatst worden.

Word ik in de kliniek opgenomen?

Nee. Na de ingreep neemt u met de arts de nazorginstructies door en krijgt u medicatie voorgeschreven. U herstelt thuis van de haartransplantatie. Geadviseerd wordt om voor vervoer te zorgen. U kunt zich wat moe voelen van de lange behandeldag. De volgende dag is het weer mogelijk om zelfstandig auto te rijden.

Heb ik na een FUE-haartransplantatie een volle bos haar?

De geëxtraheerde haarzakjes worden herverdeelt over de dunne of kale gebieden. Als u een beperkte hoeveelheid donorhaar heeft, creëert een haartransplantatie de illusie van meer haar. Bij vergevorderd haarverlies is het belangrijk om de haargroei te herstellen en zorg te dragen voor een goede verdeling, zodat het resultaat er natuurlijk uitziet. Het is niet realistisch om een volle haardos te verwachten.

Hoelang gaan de resultaten mee?

De haarzakjes die tijdens ingreep worden getransplanteerd gaan uw leven lang mee. Deze grafts zijn niet gevoelig voor erfelijk haarverlies, wat betekent dat ze nieuwe haren blijven ontwikkelen. Als u ouder wordt, kan het haar door lichaamsveroudering dunner worden. Dit staat los van de haartransplantatie.

Doet een haartransplantatie pijn?

Nee. De hoofdhuid wordt plaatselijk verdoofd tijdens de operatie. U ervaart geen pijn, wel is er kans op lichte ongemakken door het lange zitten in de behandelstoel. Na de ingreep ontstaat soms tijdelijke napijn.

Moet ik medicatie gebruiken na de ingreep?

Ja, u krijgt antibiotica en ontstekingsremmers voorgeschreven. Ook als u geen last heeft van bijwerkingen na de operatie is het belangrijk om de medicijnen te gebruiken. U verkleint zo het risico op ontstekingen en littekens.

Heb ik na de haartransplantatie verlof nodig?

Dit is afhankelijk van uw beroep en uw dagelijkse werkzaamheden. Zonder fysieke of inspannende baan is het mogelijk om na een paar dagen terug aan het werk te gaan. Als u zich zorgen maakt over uw uiterlijk en/of dat anderen zien dat u een haartransplantatie heeft ondergaan, is het beter om te wachten totdat de hoofdhuid is genezen. De meeste mensen zien binnen zeven tot tien dagen herstel van het behandelgebied.

Hoe snel zie ik nieuwe haargroei?

Het getransplanteerde haar valt na de ingreep eerst uit, voordat de haarzakjes nieuwe haren ontwikkelen. Vanaf drie maanden tot zes maanden na de operatie wordt nieuwe haargroei merkbaar. Het duurt negen tot twaalf maanden, voordat het resultaat definitief is.

Wordt mijn hoofd verbonden na de procedure?

Nee. Na een FUE-haartransplantatie is er geen verband nodig. Gebruik ook geen hoofddeksels en laat de hoofdhuid zoveel mogelijk met rust. Neem bij klachten contact op met de kliniek.

Gerelateerde artikelen