0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Bewezen haargroeimiddelen

Bent u benieuwd naar de beste bewezen haargroeimiddelen die passen bij het haarverlies waar u last van heeft? Of u nu op zoek bent naar producten om haaruitval tegen te gaan of gewoon gezonder, voller uitziend haar wilt, de zoektocht naar de bewezen haargroeimiddelen is een uitdaging. Er zijn diverse soorten haargroeimiddelen, van shampoos tot lotions tot tabletten en meer. De keuze is breed en niet ieder product heeft succes. Zoek daarom een haargroeimiddel dat past bij het probleem dat u ervaart of heeft met de haargroei.

Onderzoek bewezen haargroeimiddelen 

Zoekt u een haargroeimiddel als oplossing om haaruitval te stoppen? Of bent u nieuwsgierig naar het verbeteren van de haargroei? Het helpt om de basis details te kennen over de factoren die invloed hebben op de natuurlijke haargroei. Begrijpt u deze factoren, dan begrijpt u beter hoe u voor uw haar zorgt en een mooie, gezonde hoofdhuid behoudt of krijgt. Elementen die van invloed zijn op de haargroei zijn onder andere:

Voedingspatroon heeft invloed op de haargroei

Haargroei is een van de natuurlijke lichaamsprocessen. Uw dagelijkse voedingspatroon draagt direct bij aan de gezondheid van de haargroei. Een tekort aan een van noodzakelijke voedingsstoffen voor een gezonde haargroei, heeft negatieve invloed op de gezondheid en het uiterlijk van uw haardos. Voedingsstoffen die invloed hebben op onder meer de haargroei zijn:

  • Voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Door vetzuren op te nemen in uw dagelijkse eetgewoonte verbetert de haargroei. Gezonde vetzuren zitten in zalm, haring, makreel, tonijn, walnoten, avocado, lijnzaad-, koolzaad-, zonnebloem- en/of olijfolie.
  • Haar bestaat voornamelijk uit eiwitten. Een gebrek aan eiwit maakt het haar broos en stopt in ernstige gevallen met groeien. Producten zoals eieren, amandelen, kip-, rund- en varkensvlees, linzen en tofu bevatten eiwit.
  • Vitamine B. B vitamines zijn essentieel zijn voor uw lichaam en haar, vooral de haargroei. Volkoren producten, eieren en citrusvruchten zijn rijk aan vitamine B.

Leeftijd en geslacht

Uw biologische geslacht is een van de belangrijkste factoren die de haargroei beïnvloeden. Wat heel logisch is, aangezien genen bepalen hoe een lichaam zich met de tijd ontwikkelt. Iets waar u weinig tot geen invloed op heeft, is uw leeftijd. Zowel uw leeftijd als geslacht zijn van invloed op haarverlies en de manier waarop u dit kunt behandelen. Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat ruim 55% van de vrouwen en meer dan 80% van de mannen haarverlies meemaken. Het verschil tussen de percentages is te wijten aan de hormonen. Het mannelijke testosteron veroorzaakt geen haarverlies. Dihydrotestosteron dat via testosteron wordt aangemaakt, doet dat wel. Erfelijke kaalheid is de belangrijkste boosdoener voor haarverlies bij mannen en een groot aantal vrouwen. Gevoeligheid voor DHT vernietigd gezonde haarzakjes en leidt tot zichtbare haaruitval.

Beschikbare haargroeimiddelen

Het feit dat uw geslacht en leeftijd factoren zijn waar u weinig controle over heeft, maken haaruitval frustrerend. Daarbij is niet iedereen gevoelig voor alopecia androgenetica en kent haarverlies ook anderen oorzaken. Dat betekent dat er talloze oplossingen en middelen beschikbaar zijn om haarverlies te bestrijden en de haargroei te verbeteren. Van geneesmiddelen tot veranderingen in uw levensstijl en voedingsgewoonten. Om het beste haargroeimiddel te vinden, is het kennen van de oorzaak een noodzaak. Alleen dan is het mogelijk om een bewezen haargroeimiddel of oplossing te zoeken die ook echt werkt en resultaat heeft.

Geneesmiddelen voor alopecia androgenetica

Dutasteride, finasteride en minoxidil zijn goedgekeurde medicijnen die lang bestaan en die zich hebben bewezen als haargroeimiddelen. Waar minoxidil in sterktes van 2% en 5% vrij verkrijgbaar is, zijn finasteride en dutasteride dat niet. De bijwerkingen die beide middelen hebben zijn schadelijk en hebben onder andere invloed op het libido, borstvorming bij mannen en algemene malaise. Deze middelen mogen in Nederland niet aan vrouwen voorgeschreven worden. Mannen met een kinderwens krijgen het advies het gebruik te staken, omdat het onvoldoende bekend is wat de invloed is op de ongeboren foetus. Deze geneesmiddelen zijn bekend als DHT-blokkers, die de invloed van dihydrotestosteron afremmen.

Aanpassingen in de levensstijl

Het is niet altijd bekend wat de oorzaak is van haaruitval of haarbeschadigingen. Veranderingen in uw levensstijl en dagelijkse voedingsgewoonte hebben invloed op de haargroei en de gezondheid van de hoofdhuid. Eenvoudige aanpassingen:

  • Eet meer antioxidanten. Antioxidanten helpen bij het stimuleren van de haargroei. Voedingsmiddelen die hierbij helpen zijn onder meer boerenkool, bossen, noten en zaden.
  • Drink minder alcohol. Niet alleen de haargroei krijgt hierdoor een stimulans, beperkt alcohol gebruik is voor uw lichaam en geest positief. Het binnen krijgen van goede voedingsstoffen laat het haar groeien en geeft uw huid een gezond uiterlijk.
  • Langdurige stress heeft invloed op de hormoonbalans en andere lichaamsfuncties waaronder de haargroei. Neem regelmatig tijd voor uzelf en probeer te ontspannen. Zoek naar een gezonde verhouding tussen spanning en ontspanning. Mensen die goed in hun vel zitten, voelen zich beter en zien er gezonder uit.

Welke oplossing is de beste?

Van een geneesmiddel tot meer ontspannen en veranderingen in uw voeding, er zijn verschillende manieren om de haargroei te stimuleren. Het aantal beschikbare oplossingen, producten en behandelingen lijkt overweldigend, wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Uiteindelijk is de keuze aan u en bent u degene die bepaalt welk product u gebruikt voor de gezondheid van uw haar. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en een specialist de juiste vragen stelt om ervoor te zorgen dat u het product krijgt dat het beste bij u past en dat het gewenste resultaat heeft.

Adviesgesprek gebruik haargroeimiddel

Haargroei en haaruitval zijn onderwerpen die nauw met elkaar verweven zijn. Het ene moment heeft u een volle, weelderige haardos om plotseling te zien hoe het haar met bosjes uitvalt. Heeft u al verschillende shampoos, supplementen of andere middelen gebruikt, maar ziet u geen verbetering? Maak een afspraak voor een consult bij Cosmedics in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone is een ervaren specialist die u alles vertelt over haarverlies en beschikbare oplossingen. Van minimaal invasieve oplossingen tot chirurgische ingrepen en alles wat daar tussen zit. Maak een einde aan haarverlies. Een afspraak maakt u online of telefonisch via +32470087333.

Bewezen haargroeimiddelen – FAQ

Welke haargroeimiddelen zijn wetenschappelijk bewezen?

Dutasteride, finasteride, minoxidil, Diane 35-pil, ketoconazolshampoo en spironolacton zijn onderzocht en wetenschappelijk bewezen. Deze middelen remmen de invloed van het DHT-hormoon, verantwoordelijk voor erfelijke haaruitval, af. Ze verminderen het haarverlies en stimuleren de haargroei.

Werken haargroeimiddelen echt?

Niet iedereen heeft baat bij het gebruik van hetzelfde middel. Het duurt drie tot zes maanden om verbetering en/of verandering te zien. Bewezen haargroeimiddelen zijn vooral geschikt voor het tegengaan van alopecia androgenetica.

Wat helpt bij het verbeteren van de haargroei?

Om de haargroei te verbeteren moet u de oorzaak van het haarverlies kennen. Het is niet voldoende om uw voedingspatroon aan te passen en/of een voedingssupplement te gebruiken. Met de juiste aanpak remt u het haarverlies af en ziet u gaandeweg hoe uw haargroei er beter uitziet.

Hoelang duurt het voordat mijn haar gaat groeien?

Haargroeimiddelen remmen haarverlies en stimuleren de haargroei. Het is niet zo dat u met het gebruik van een haargroeimiddel na een aantal maanden een volle haardos heeft. De bestaande haren zijn steviger en gezonder. Een haar groeit gemiddeld 1 cm per maand, dit proces is helaas niet te versnellen.

Wat is het meest gebruikte haargroeimiddel?

Minoxidil is een middel dat veel gebruikt wordt. U brengt de lotion tweemaal daags op de kale of uitgedunde plaatsen aan. Na verloop van enige tijd ziet u het haarverlies verminderen en de haargroei verbeteren. Om het effect te behouden, blijft u minoxidil gebruiken.

Kan iedereen een haargroeimiddel gebruiken?

Nee. Dutasteride en finasteride worden door artsen alleen aan mannen voorgeschreven. Beide producten zijn van origine geneesmiddelen voor prostaatproblemen. De bekende bijwerkingen zijn heftig en soms blijvend.

Welke bijwerkingen hebben haargroeimiddelen?

Libido- en erectieproblemen, maar ook borstvorming bij mannen en algehele malaise zijn bijwerkingen van dutasteride en finasteride. Mannen met een kinderwens krijgen het advies om het gebruik te stoppen, omdat onvoldoende bekend is wat de eventuele effecten op het sperma en dus een ongeboren foetus zijn.

Kan ik een haargroeimiddel in combinatie met andere medicijnen gebruiken?

Praat met uw huisarts of specialist voordat u een haargroeimiddel gaat gebruiken. Niet alle medicatie gaat met elkaar samen en in specifieke gevallen zal een arts u een alternatief advies geven. Maak altijd melding van onbekende klachten en/of bijwerkingen die u ervaart.

Kan ik mijn haar voelen groeien?

Het haargroeiproces ontvouwt zich op een kleine schaal, zodat het onmogelijk is om groeiende haarlokken te voelen.

Hoelang moet ik een haargroeimiddel gebruiken?

Een van de nadelen van haargroeimiddelen is het gebruik. Om het effect te behouden moet u een middel dagelijks blijven gebruiken, omdat anders het haarverlies terugkomt.

Welke behandeling is het beste voor haarverlies?

Behandelingen die werken zijn het gebruik van een bewezen haargroeimiddel, maar ook therapieën en technieken als lasertherapie, mesotherapie bij haarverlies, een PRP behandeling, een haartransplantatie en micro haar pigmentatie hebben resultaat.

Wat is het veiligste haargroeimiddel?

Zolang u een middel volgens voorschrift gebruikt en bijwerkingen meldt bij uw (huis)arts zijn de bewezen haargroeimiddel veilig.

Gerelateerde artikelen