0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Haartransplantatie Brussel

Overweegt u een haartransplantatie Brussel? Een haartransplantatie omvat het verplaatsen van haar uit het donorgebied naar plaatsen ergens anders op het hoofd. De behandeling herstelt op deze manier haaruitval op kalende gebieden. Haaruitval is frustrerend en verontrustend. Preventieve behandelingen voelen vaak als een verloren zaak. Met een haartransplantatie Brussel neemt u deze frustraties weg en geniet u weer van natuurlijke haargroei.

FUE haartransplantatie Brussel: hoe werkt het?

Een FUE haarimplantatie is een eenvoudige, chirurgische ingreep waarbij een specialist haren verplaatst van het ene deel van uw lichaam naar het andere. Deze zogenaamde haarzakjes komen uit het donorgebied, dat zich meestal aan de achterkant en zijkanten van uw hoofd bevindt, en zijn niet vatbaar voor erfelijke kaalheid. Dokter Anthone transplanteert deze haarzakjes naar de kalende gebieden, waar ze de weerstand tegen het DHT-hormoon bewaren en daarom een blijvend resultaat geven. Afhankelijk van uw behoefte transplanteert de specialist tijdens een dagbehandeling tussen de 500 en 4000 grafts. Hoge slagingspercentages en langdurige resultaten hebben de haartransplantatie tot een van de populairste cosmetische behandelingen gemaakt. Wereldwijd passen specialisten de verschillende technieken succesvol toe.

Voorbereiding haartransplantatie

Iedereen is uniek en geen twee haartransplantaties zijn hetzelfde. De ingreep wordt specifiek gepland op basis van de behoeften die u heeft. Er zijn een paar aandachtspunten die betrekking hebben op de voorbereiding van een FUE haartransplantatie, waaronder:

  • Oorzaak haarverlies onderzoeken
  • Afspraak maken consult
  • Onderzoek geschiktheid haartransplantatie
  • Samenstellen behandelplan
  • Plannen van de haartransplantatie
  • Behandeldag
  • Nazorg
  • Resultaat

FUE haartransplantatie stap voor stap

De behandeling verloopt volgens een vast stramien en is makkelijk te volgen :

Extraheren haarzakjes

Met een plaatselijke verdoving, verdoofd de specialist het donorgebied en extraheert de haarzakjes een voor een. Direct na het oogsten, gaan de haarzakjes in een speciale oplossing zodat ze goed gehydrateerd blijven.

Openen kanalen

Na het extraheren, opent dokter Anthone kleine kanaaltjes in de ontvangstgebieden. Deze kanalen zijn bedoeld om de haarzakjes in te transplanteren. Omdat u een natuurlijk resultaat verwacht, gebeurt dit terugplaatsen met de nodige precisie en met aandacht voor de haren in hetzelfde gebied.

Transplantatie haarzakjes

Net zoals het donorgebied, zijn ook de ontvangstgebieden verdoofd. U voelt niets van het openen van de kanalen en/of het plaatsen van de grafts. Eventueel is het ook tijdens deze fase van de behandeling dat een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma, PRP, toegediend wordt. Dit bevordert de haargroei en helpt bij het genezingsproces.

Nazorg

Voordat u de kliniek verlaat, krijgt u een antibioticakuur en ontstekingsremmers voorgeschreven. Het is belangrijk om de nazorginstructies op te volgen en de hoofdhuid de eerste dagen met rust te laten. De huid geneest meestal binnen tien dagen van de behandeling. Zwellingen en blauwe plekken nemen vanzelf af. Krab de huid niet kapot, zodat wondjes ontstaan en het risico op ontstekingen toeneemt.

Resultaten van een FUE haartransplantatie

Zodra u de ingreep heeft ondergaan, begint het herstel en de ontwikkeling van het resultaat. Helaas geeft een haartransplantatie niet direct een gezonde haardos.

Eerste twee weken na de haartransplantatie

Kort na operatie is de hoofdhuid gevoelig en is milde tot matige hoofdpijn mogelijk. Ook ziet u korstjes ontstaan. Dit verbetert in de loop van de tweede week. Raak niet in paniek als er wat haren uitvallen. Dit is een normaal gevolg van de ingreep en deze haren zullen in de komende maanden vervangen worden.

Twee tot acht weken na de ingreep

Post operatief haarverlies bereikt na drie tot vier weken het hoogtepunt. Ondanks dat het haar uitvalt, blijven de haarzakjes ongemoeid en gaan over in de rustfase. Vanaf zes weken na de haartransplantatie zijn alle activiteiten weer mogelijk en is sporten weer voluit toegestaan.

Twee tot zes maanden na de ingreep

Tussen de derde en vierde maand na de behandeling ontstaat langzaam nieuwe haargroei. Soms gaat dit wat sneller, terwijl het ook wat langer kan duren. Tegen maand zes zou ruim 40% van de nieuwe haargroei zichtbaar moeten zijn.

Zes tot twaalf maanden na de ingreep

Vanaf de negende maand is het resultaat tot 75% uitgebreid. Het haar blijft verder groeien en vanaf een jaar na de ingreep is het eindresultaat zichtbaar. In sommige gevallen duurt dit langer en is er vanaf achttien maanden sprake van een definitief resultaat.

Populaire behandeltechniek

Als u ervaringen of reviews van haartransplantaties leest, dan valt op dat het een populaire techniek is. De afgelopen jaren zijn er veel haarklinieken en behandelend specialisten bijgekomen. U heeft wat te kiezen. Lees over ervaren specialisten, de eerder bereikte resultaten, bestaande behandelpakketten en tarieven om een beeld te krijgen over deze innovatieve oplossing bij alopecia androgenetica. Kiezen tussen een haartransplantatie in Brussel of het buitenland is niet eenvoudig. Buitenlandse haarklinieken bieden lagere tarieven, maar niet iedereen wil een lange reis maken voor een ingrijpende operatie. Maak kennis met een paar verschillende haarklinieken en stel vragen aan meerdere specialisten. Deze ervaringen stellen u in staat een weloverwogen keuze te maken.

Kosten vergelijken

De kosten voor een haartransplantatie lopen uiteen. Afhankelijk van de gebruikte techniek, het aantal haarzakjes en de ervaring van de specialist liggen de kosten tussen € 3000 en € 5000 voor een middelgrote tot grote ingreep. Cosmedics rekent tarieven vanaf € 3,95 per haarzakje. Onze specialisten geven u een behandelplan na of tijdens een consult. Hierbij beoordelen we gelijk uw geschiktheid voor de ingreep.

Meer weten over een haartransplantatie

Bent u benieuwd naar de precieze kosten van een FUE haartransplantatie? Wilt u weten hoeveel haarzakjes u kunt laten transplanteren? Maak een afspraak voor een consult bij Cosmedics in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone neemt de ingreep met u door en geeft een toelichting op de techniek, de risico’s, de resultaten en de kosten. Omdat niet iedereen geschikt is voor de ingreep, staat u tijdens het consult uitgebreid stil bij uw gezondheid en eventuele aandoeningen waar u mee bekend bent. We hechten veel waarde aan uw welzijn en veiligheid, wat helaas betekent dat u soms ook een negatief behandeladvies kunt krijgen. Het eerste consult bij Cosmedics is gratis. Is een haartransplantatie de ingreep die bij u past? Een afspraak maakt u eenvoudig online, maar we zijn ook telefonisch op +32470087333 bereikbaar.

Haartransplantatie Brussel – FAQ

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een kleine operatieve ingreep waarbij gezonde haarzakjes uit het donorgebied gebied verplaatst worden naar plaatsen ergens anders op het hoofd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In tegenstelling tot andere oplossingen bij haarverlies, is een haartransplantatie meestal eenmalig. De resultaten zijn blijvend en u heeft uw leven lang plezier van de ingreep. Op latere leeftijd kan de haardos als gevolg van lichaamsveroudering wat dunner worden, zoals dit ook gebeurt bij mensen die geen haartransplantatie hebben ondergaan.

Kan iedereen zien dat ik een behandeling heb ondergaan?

Veel patiënten die een haartransplantatie laten toepassen, kiezen voor een strategische planning waardoor het nauwelijks opvalt. Cosmedics werkt hierin met u samen om een passend behandeltraject op te stellen, waarbij we rekening houden met het uiterlijk van uw hoofdhuid. Dat betekent dat u ook de keuze heeft voor een haarsparende haartransplantatie, waarbij we uw haar niet volledig scheren. Uw geschiktheid hiervoor bespreken we tijdens het eerste consult in de kliniek.

Zijn er bepaalde kledingvoorschriften?

We raden u aan om comfortabele, loszitten kleding te dragen. U brengt het grootste deel van de dag zittend of liggend in de behandelstoel door. Kies voor kleding die niet over het hoofd uit moet trekken, zodat u uw hoofd na de procedure zo min mogelijk belast en/of aanraakt.

Hoelang moet ik in de kliniek blijven?

De ingreep gebeurt op dag basis en duurt 4 tot 9 uur. Als de arts de ingreep heeft afgerond en de nazorgadviezen met u heeft doorgenomen, gaat u naar huis om te herstellen.

Hoe snel zie ik verbetering?

Verwacht van een haartransplantatie geen onmiddellijke resultaten. Drie tot vier weken na de operatie valt het getransplanteerde haar uit. Nieuwe haargroei laat zich vanaf drie tot zes maanden na de haartransplantatie zien. De haargroei ontwikkelt zich geleidelijk aan. Het eindresultaat is niet eerder dan negen tot twaalf maanden na de haarimplantatie definitief.

Hoe verzorg ik mijn hoofdhuid en haar na de ingreep?

Het is belangrijk om de eerste drie dagen na de haartransplantatie voorzichtig te zijn. Raak de getransplanteerde haarzakjes niet of zo min mogelijk aan. Draag geen hoofddeksel en gebruik de geadviseerde verzorgingsproducten. Let bij het wassen van de hoofdhuid op dat u niet hardhandig over de transplantatie gebieden wrijft.

Laat de ingreep littekens na?

De FUE-techniek gebeurt zonder incisies en/of hechtingen. De kans op zichtbare littekens is uiterst klein. Vooral als u de hoofdhuid tijd geeft om te genezen zijn littekens niet te verwachten.

Wanneer kan ik terug aan het werk?

Het is geen probleem om relatief snel uw werkzaamheden op te pakken. Hou er wel rekening mee dat uw hoofd de eerste 7 tot 10 dagen rood is en dat er korstjes op uw huid zitten. Afhankelijk van het soort werk dat u verricht is het niet verkeerd om de huid goed te laten herstellen. Overleg met de arts de mogelijkheden, vooral wanneer u fysieke arbeid verricht.

Is een haartransplantatie duur?

Van alle oplossingen bij haarverlies, is een haartransplantatie de duurste oplossing. Het is wel de enige behandeling die nieuwe haargroei op kale plekken mogelijk maakt.

Gerelateerde artikelen: