0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

mesotherapie met hydraterende en collageenstimulerende skinbooster

Bij het ouder worden gaat de huid alsmaar minder collageen, elastine en hyaluron aanmaken. De huid begint er doffer uit te zien en er ontstaan rimpels en fijne lijntjes.  Via microneedling wordt de huid gestimuleerd tot het aanmaken van collageen en elastine. Via mesotherapie worden daarbij ook nog eens actieve stoffen ingesluisd, d.w.z. extra collageen en hyaluronzuur om de huid opnieuw frisser en steviger te maken. Het resultaat – een stralende, strakke huid – is al zichtbaar een dag tot een week na de behandeling.

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een techniek die in 1952 werd ontwikkeld door Michel Pastor. Oorspronkelijk werd de techniek gebruikt voor de behandeling van pijnklachten zoals osteoartritis en fibromyalgie. Mettertijd zag men ook andere mogelijkheden voor mesotherapie. Momenteel wordt de techniek aangewend voor :

 

  • Huidverbetering (anti-aging – glow – acne)
  • Cellulitis
  • Striemen
  • Haarstimulerende behandelingen

Wat is een skinbooster?

Skinboosters doen letterlijk wat het woord zelf zegt. Ze geven de huid een boost. Ze kunnen actieve ingrediënten dieper in de huid brengen voor een maximum aan effect. 

De meeste skinboosters bevatten hyaluron, dezelfde stof die wordt gebruikt voor fillers. Maar bij fillers wordt een dikkere gel gemaakt van het hyaluron, terwijl bij een skinbooster het hyaluron zeer lopend wordt gemaakt. Hierdoor kan het goed geïnjecteerd en verspreid worden in de huidlagen, waar het vocht kan aantrekken en vasthouden.

Hoe gaat een mesotherapie behandeling in zijn werk?

De behandeling wordt uitgevoerd door een arts of verpleegkundige met een meso-gun. Dit apparaat brengt via kleine injecties verschillende werkzame stoffen in de middelste laag (mesoderm) van uw huid. Door de injecties wordt uw huid lichtjes beschadigd, waardoor de fibroblasten worden gestimuleerd tot het aanmaken van collageen en elastine. De werkzame stoffen versterken dit collageenstimulerend effect en zorgen bovendien voor hydratatie van de huid met hyaluronzuur.

Is de behandeling pijnlijk?

De injectienaald van de mesogun is zeer fijn, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is. De diepte van de naald kan aangepast worden, waardoor zelfs gevoelige zones als oogleden en lippen kunnen behandeld worden..

Welke werkzame stoffen worden ingesluisd?

Bij onze hydraterende en collageenstimulerende skinbooster wordt een combinatie gebruikt van een hoge concentratie zuiver hyaluronzuur, dat zorgt voor een optimale hydratatie van de huid. Het wordt verrijkt met calciumhydroxyapatiet. Dat is een natuurlijk voorkomend, en dus zeer veilig, mineraal dat neocollagenese (herstel van de huid) bevordert. Daarnaast zijn er nog twee aminozuren aanwezig, Glycine en L-Proline, twee belangrijke ingrediënten voor de aanmaak van collageen.

Wat is het resultaat van de mesotherapie behandeling?

Hyaluronzuur is een natuurlijke vochtinbrenger en antioxidant. Het zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd wordt. Door het inbrengen van extra vocht gaat de huid er stralend uitzien. Het calciumhydroxyapatiet maakt de huid opnieuw dikker en steviger en de aminozuren zorgen voor verhoogde aanmaak van collageen.

Is mesotherapie met hydraterende en collageenstimulerende skinbooster enkel voor het gelaat?

Neen, de hydraterende en collageenstimulerende skinbooster is ideaal voor het gelaat, de nek en het decolleté. Daarnaast kunnen ook de handen ermee opgefrist worden.

Wenst u meer informatie over mesotherapie?

De mesotherapie skinbooster is geen invasieve ingreep, dus u kan deze zonder problemen inplannen wanneer dit voor u uitkomt.

Hebt u toch nog vragen over wat de behandeling voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij Cosmedics. Dokter Anthone kan al uw vragen met u overlopen en eventueel stellen jullie samen een behandelplan op. Plan uw afspraak online of neem telefonisch contact op met +32 470087333.

Gerelateerde artikelen:

Mesotherapie skinbooster boeken in de online agenda

  U kan deze behandeling online boeken wia de widget die opengaat wanneer u klikt op de knop ‘Maak een afspraak’.

  Ga bovenaan via ‘kies diensten’ naar ‘esthetiek behandeling’. Scroll naar beneden tot u komt op mesotherapie met hydraterende en collageenstimulerende skinbooster gelaat.

  Kies diensten  →  esthetiek behandeling  →  mesotherapie met hydraterende en collageenstimulerende skinbooster gelaat