0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be

Micro haar pigmentatie kosten

Wilt u meer weten over micro haar pigmentatie kosten? Micro haar pigmentatie is zowel een aanvulling op, als alternatief voor een haartransplantatie. De behandelmethode geeft optische, visuele verbetering van haarverlies en is vergelijkbaar met permanente make-up. De behandeling is vooral geschikt voor mensen die niet voor een haartransplantatie in aanmerking komen en voor mensen die andere oorzaken van haaruitval, dan alopecia androgenetica willen laten behandelen. Zelfs volledige kaalheid is met een haar tattoo te behandelen en dat maakt de techniek geschikt voor een grote doelgroep. Micro haar pigmentatie kosten variëren en het is vooraf interessant om de kosten te vergelijken.

Kenmerken micro haar pigmentatie kosten

Een micro haar pigmentatie behandeltraject bestaat uit drie sessies, die telkens een paar uur duren. De sessies gebeuren met een tussenpose van verschillende weken. Omdat het een niet-chirurgische behandelmethode is, passen MHP-specialisten geen plaatselijke verdovingen toe. De meeste mensen verdragen de behandeling goed. Eventueel is het gebruik van een verdovende crème mogelijk, dit overlegt u met de specialist. Gemiddeld liggen de kosten voor een MHP-behandeling tussen € 590 en € 2900. Invloedrijke factoren zijn de omvang van de behandeling en het aantal benodigde sessies. Ook de dichtheid van het gebruikte pigment is van invloed op het behandeltarief.

Toepassing en mogelijkheden haar tattoo

Micro haar pigmentatie is geschikt voor mensen met een volledig kaal hoofd en/of een uitgedunde haardos. Ook het opvullen van kale plekken en het camoufleren van littekens gebeurt met deze techniek. Om een prijs te krijgen die bij u past, gaat u naar een gespecialiseerde kliniek. Specialisten stellen een behandeling samen op basis van uw individuele behoeften.

Voorbereiding MHP-behandeling

Voordat het behandeltraject van start gaat, maakt u eerst kennis met de kliniek en specialist. Samen met u selecteert de behandelaar de kleuren van het pigment dat het beste past bij uw haar- en huidtype. Praat over de hoofdzones die u wilt laten behandelen en welke kale plekken of littekens u wilt laten camoufleren. In de week en dagen voor een sessie is het belangrijk om uw hoofdhuid te beschermen tegen uv-straling en te voorkomen dat u last heeft van een zonverbrande hoofdhuid. Heeft u onverwacht last van huidschilfering, hoofdhuidinfecties of andere huid- en haarproblemen? In overleg met de kliniek stelt u de geplande sessie uit.

Eerste behandeling

Tijdens de eerste sessie neemt de specialist nogmaals de details van de behandeling met u door en is er gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens neemt u plaats in de behandelstoel en begint de behandelaar met het injecteren van het pigment. Klinieken werken met semipermanent, hypoallergeen pigment. Om allergische reacties uit te sluiten, kunt u eerst een proefstukje aanvragen waarbij op bijvoorbeeld uw arm wat pigment wordt geïnjecteerd. Blijft een huidreactie uit, dan mag u ervan uitgaan dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een eventuele allergische reactie. De specialist houdt u tijdens de sessie op de hoogte van de vorderingen. U heeft de tijd om muziek te luisteren, een film te bekijken of gewoon te ontspannen.

Aanvullende behandelingen

Tijdens de sessies die volgen, verfijnd de specialist het resultaat. Tussen de sessies zit telkens een paar weken, zodat de hoofdhuid tijd heeft om voldoende te herstellen van de behandeling. De resultaten zijn langdurig. Regelmatige touch-ups zijn nodig om een fris uiterlijk te behouden.

Na de behandeling

U krijgt het advies uw haar en hoofdhuid de eerste 24 uur na een MHP-sessie droog te houden. Daarna gebruikt u een milde shampoo en verzorgt u de hoofdhuid met voorzichtigheid. Vermijd zowel uv-straling, de sauna en een zwembad bezoek in de eerste dagen na de behandeling. Laat de behandelde huid zoveel mogelijk met rust en krab eventuele korstjes niet los, waardoor de kans op infecties en littekens toeneemt.

Risico’s van micro haar pigmentatie

Omdat de behandeling niet chirurgisch is, is het risico op ernstige bijwerkingen of complicaties klein. Net als bij andere cosmetische behandelingen bestaat de kans op roodheid, zwellingen en jeuk. Dit zijn veelvoorkomende bijwerkingen die binnen een paar dagen vanzelf afnemen. Haar tattoos die op de verkeerde manier gebeuren, hebben teleurstellende resultaten tot gevolg. Dit varieert van te donker of te licht pigment, een zichtbare overgang van het pigment naar het haar, een onnatuurlijke haarlijn en/of schaduwvorming. Om een teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om de juiste aanbieder te kiezen. Stel aantoonbare ervaring boven het voordeligste behandeltarief.

Behandelaars vergelijken

Micro haar pigmentatie is een oplossing voor diverse oorzaken van haaruitval. Het is een behandeling die meteen resultaat geeft en waarvan de kosten lager zijn dan bijvoorbeeld een haartransplantatie. Om een verantwoorde keuze maken, vergelijkt u het aanbod. Kijk daarbij naar de kosten, maar ook naar de inhoud van een prijsofferte. Welke hoofdzones laat u behandelen? Hoeveel sessies zijn inbegrepen? Wat zijn de betalingsvoorwaarden? Beschikt iemand over de nodige ervaring? Hoe zijn de ervaringen van anderen? Online vindt u onder meer reviews en ervaringen op een forum, zoals Haarweb.nl, maar u kunt ook de websites van micro haar pigmentatie behandelaars bezoeken. Het is een eerste kennismaking en een website geeft u globale prijsinformatie. Om een prijsofferte en behandelvoorstel op maat te krijgen, is het vaak nodig om naar een consult te gaan. Dit stelt u gelijk in de gelegenheid om kennis te maken met een kliniek.

Meer weten over haar micro haar pigmentatie kosten

Is een MHP-behandeling de juiste methode om haarverlies te behandelen? Niet iedereen komt in aanmerking voor een haartransplantatie en niet iedereen ziet een chirurgische behandeling bij haarverlies zitten. Als u meer wilt weten over de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende behandelopties bij haaruitval, kom dan eens langs bij Cosmedics. U vindt onze kliniek in Hulshout/Westmeerbeek. Dokter Anthone heeft jarenlange ervaring met het toepassen van cosmetische en chirurgische behandeltechnieken bij haarverlies. We laten u voorbeelden zien van eerder bereikte resultaten en geven antwoord op uw vragen. Het consult is informatief en vrijblijvend. Plan uw afspraak online, stuur een e-mail naar info@cosmedics.be of neem op weekdagen tussen 13.00 en 16.00 telefonisch contact met ons op. U bereikt ons op +32470087333.

Micro haar pigmentatie kosten – FAQ

Gerelateerde artikelen: